25 Eylül 2011 Pazar

Beşiktaş 1-0 MP Antalyaspor

Carvalhal, sükseli oyunculardan ziyade mücadeleci oyuncuları sahaya sürmüştü. Denizli'nin söylemiyle Fabian uzun süreden sonra ilk 11'deydi, Sivok yoktu, Toraman yine Güntekin Onay'ı kızdıracak pozisyondaydı. Beğenilmeyen Edu bile sahada değildi, Quaresma cezalı olunca Veli'ye şans doğmuştu. Kısacası baştan aşağı başka bir Beşiktaş'tı.


Peki bu başka Beşiktaş iyi miydi? Çok iyi olmasa da iyiye yakındı. Eksikler yok değil elbette ama çözülebilir görünüyor. Türkiye liginde fuleli ayaklarla iş yapamazsın. İşçisi bol takım lazım. Son şampiyonluğu da böyle kazanmıştı zaten Beşiktaş. Tello, Yusuf gibi iki, hatta bir buçuk beyinle şampiyonluğa gitmişti. Oysa Schuster'in kadrosunda futbolun filozofu diyebileceğimiz adamlar bile vardı ama şampiyonlukla alakası yoktu takımın. Bu ligin kilidi mücadeledir. Hatta bence, "Bu ligin kilidi maalesef mücadeledir."


Beşiktaş bu maçta, diğer maçların aksine topla oynayan taraf değildi. Bunda erken gelen golün de etkisi var. Antalyaspor, ciddi pozisyonlar da buldu. Beşiktaş savunmasının, özellikle de kenarlarda oynayan oyuncuların savunma anlamında çok kuvvetli oldukları bir maç değildi. Toraman'ın stoper olduğunu bilmesem savunmacı sağ bek demezdim. Hücumda ise kötü olduğunu düşünmüyorum. Elde Gökhan Gönül olsa eyvallah ama Ekrem, Toraman arasında tercihim Ekrem olmazdı.

Beşiktaş kalesinde bulduğu pozisyonlardan çok daha fazlasını rakip kalede buldu. Son topardaki beceriksizlik maçı bu hale getirdi. Topu çok iyi getiren ama bir türlü son vuruşu yapamayan bir takım vardı. İyi bir Baros bugün en az 3 farklı galibiyet getirirdi.


Özellikle ikinci yarıda top turamayan bir takım vardı sahada. Fernandes'in girmesi bunu bir nebze olsun çözer umudundaydım fakat Portekizli girdiğinde oyunun profili çoktan değişmişti. Bu dönemde Fernandes de etkili olamadı.


Son sözler Sidnei için. Edu misali alalım forvete. Oynar, atar, attırır...


Bugünkü galibiyet güzeldi. Galibiyetin iyisi kötüsü olmaz. Oynanan futbol da iyi değildi ama kötü de diyemem. 70 dakika topa sahip olduğumuz Bursaspor maçından daha kötü oynamadı. Maç trafiği yoğun. Sırada Stoke var. Delap & Crouch sıkıntılı...

3 yorum:

Beşiktaşlı dedi ki...

Stoke city maçında Crouch oynayamıyor. İsmi uefa'ya bildirilemedi.

siyahBeyaz dedi ki...

Crouch bu listede yazıyor, oynayabilir sanırım.

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2012/clubs/club=53356/squad/index.html

19
Walters
Jon Walters
IRL 20/09/1983 27 4 1 1 0 1 0 5 1

25
Crouch
Peter Crouch
ENG 30/01/1981 30 0 0 0 0 6 4 51 22

33
Jerome
Cameron Jerome
ENG 14/08/1986 25 0 0 1 1 1 1 1 1

Last updated: 16/09/2011 13:14 CET

Gruptaki ilk maçlardan sonra güncellenmiş.

YK dedi ki...

Crouch kadroda var...
http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2012/clubs/club=53356/squad/index.html