23 Eylül 2010 Perşembe

Rakibin rakibini desteklemek


Garip bir ülkede yaşıyoruz. Daha doğrusu aslında normal bir ülkede yaşıyoruz da pek normal davranmıyoruz... Celtic taraftarı, Rangers'ın Bursaspor'a rakip olmasını vesile bilip, rakibimin rakibi kardeşimdir mantığıyla Bursastore'dan Bursaspor forması almak istemiş ve Rangers maçında Bursaspor'u destekleyeceklerini söylemiş. Durum öyle geniş çaplı değil. 2 taraftar mail atmış vs. Ancak Rangers-Bursa maçında bir çok Celtic taraftarının gönlünün Bursa'dan yana olacağını tahmin etmek zor değil. Hatta o gün maça Bursa formasıyla gelecek Celtic taraftarı da olacaktır. Benzer şekilde yarın Celtic-Rangers maçı olsa o maça da Bursa formasıyla gelecek, Bursa pankartı açacak taraftarlar da olacaktır. Bu rekabetin doğasında olan bir şeydir. Bu ne ayıptır, ne de ahlaksız bir davranıştır.

Bundan gurur duyuyoruz ama Beşiktaş-Fenerbahçe maçına PAOK pankartı ile girmek isteyen taraftarı tutukluyoruz. PAOK'u karşılayn Beşiktaş taraftarını kınıyoruz. Neden? Renkler değişince işin rengide mi değişiyor? Onlar yaparsa sevinelim ama biz yapmayalım mı?

Bu dünyanın heryerinde böyledir. Inter taraftarı Milan-Barça maçında Barça'yı tutar, Real taraftarı da Milan'ı... Bu ne ayıptır, ne yasak, ne de kötü...Bu rekabetin tadıdır. Tadını almamızı engelliyorlar...

6 yorum:

kartalist dedi ki...

Dostum şu yazıyı biraz koyulaştırsan diyorum.Okumak için ekranın içine giriyorum nerdeyse.

deepman dedi ki...

biz yunanlıları sevmiyoruz. olay bundan ibaret.

deepman dedi ki...

ırkçı bi yaklaşım değildir bu, bn ırkçı değilim bilirsin ama gerçekleri saptırmaya gerek yok. pasok yunan takımıdır, biz de sevmeyiz bu tür şeylere kalkışanları..

YK dedi ki...

Bu tutum diğerinden daha çirkin maalesef... Keşke yabancı takımı tutmamak gerektiğini savunmuş olsaydın.
Irkçı bir yaklaşım değil deyince yaklaşımın ırkçılığını değiştirmez. Biz Yahudileri sevmeyiz dedikten sonra ben ırkçı değilim demek bir anlam ifade etmez...
Ben seni şahsen tanıdığım için ırkçı olmadığını biliyorum ama bu yorumu bir başkası yapsa ırkçı derdim.. Senin için de talihsiz olmuş kanısındayım..
Fenerbahçe-Panathinaikos eşleşmesinde Olmpiakos taraftarı Fenerbahçe'yi tutmuştu mesela. Bu gayet normaldir.. Bununla ilgili daha onlarca örnek verebilirim.
Yunan takımı olmasıyla hiç alakası yok. O takım CSKA olsaydı yine eleştirilecekti. Bu sefer de moskof bizim ebedi düşmanımız mı diyecektik?

deepman dedi ki...

aynı maçta paok yerine cska olsaydı, beşiktaş taraftarı kınanmazdı, burada kınandığı gibi, bence... malesef ülkenin gerçeklerini değiştiremiyorsun. talihsizlik olarak yorumlayabilirsin, dediğim gibi gerçek üzerine her türlü yorum yapabilirsin ama gerçek gerçektir.

deepman dedi ki...

ayrıca fotograftaki gibi nasıl bir kardeşliğini görmüşler Paok'un anlamış değilim. belki de yunanlıların en ırkçı takımı paok'tur.