5 Eylül 2010 Pazar

Kadroya giremeyen 11'e girer


Carlos Queiroz çok iyi bir ikinci adamdır ama asla iyi bir teknik direktör değildir. Portekiz Milli takımının kalitesinin altında futbol oynamasının en büyük sebebi de Portekizli Hocadır.

Ronaldo'nun sakatlığı sonrası takıma dahil edilen Quaresma'nın üst düzey performansı dün Portekiz gazetelerinde geniş yer bulmuş. Zaten internette dolaşan videoyu da izleyen aynı şeyi söylerdi. Oyuncu tanıtımı için gösterilecek videoyu 1 maçta tamamlamış Q7.

Ben işte bu işi anlamıyorum. Bir oyuncunun yerine sonradan kadroya dahil edilen bir başka oyuncu nasıl ilk 11 oynar. Oyun ne cüretle onun üzerine kurulur. Madem o sakatlandığında, bu oyuncuya sarılacaksın, al o zaman kadroya, oturt yedek kulübesinde...

4 yorum:

baldur dedi ki...

cevabı çok basit: çünkü 11 tane yedek oyuncu yok. benche 1 kaleci 2 savunma 2 forvet alıyorsun doluyor zaten. bir sağ kanadın yedeğinin olmaması normal 18 kişilik kadroda. kaldı ki bu kişi cristiano ronaldo gibi her an gol bulabilecek ve kondüsyonu mükemmel bir oyuncuysa daha da normal. adam cristiano ronaldo'yu ne olursa olsun değiştirmem diye düşünmüş.

YK dedi ki...

Öncelikle kulübeye 7 oyuncu alıyorsun. Yani 1 kaleci, 2 defans 2 forvet aldığında dolmaz o kulübe.
Ronaldo'yu ilk 11de tutarsın, 90 dakika da oynatırsın ama kırmızı kart görmesi, sakatlanması durumunda da değiştirmek zorunda kalırsın. Madem o olmadığında oyunu Quaresma'nın üzerine kuracaksın al yedeklere o zaman. (Sakatlandığı için kadrodan çıkarıldığında Quaresma'yı çağırdı ve ilk 11'e koydu) Yedekler 7 kişi olsa da al, 3 kişi olsa da al.
Son olarak Portekiz gibi kanatlardan oyun kuran bir takım bir zahmet yedeklere kanat oyuncusu alsın. O yüzden bir sağ kanadın yedeğinin olmaması Portekiz için normal değil.

baldur dedi ki...

:D kulübeye 7 kişi alındığını biliyorum. tek tek saymim dedim bütün yedekleri.

koçun yaptığı pek de öyle büyütülecek bir şey değil, bundan sonrası için alır. sonuçta cristiano ronaldo oynasaydı, neden quaresma ilk 11'e değil kadroya alınmadı diye bile konuşmayacaktık bugün

YK dedi ki...

Zaten neden takıma aldı ya da almadı konusunu konuşmuyoruz. Takıma almadığı oyuncuyu, takıma aldığında 11 oynatmasını ve sistemi onun üzerine kurmasını konuşuyoruz.