31 Ağustos 2009 Pazartesi

Caner Erkin & Aydın Karabulut


Beşiktaş transferde ne kadar başarısızsa Galatasaray da bir o kadar başarılı. Süregelen savunma problemine rağmen, özellikle kontra atak oynayan takımlara karşı gedik verebilecek bir savunma hattı varken transferde başka mevkilere yönelmesini hatalı buluyorum. Bu Rijkaard’ın seçimidir.

Ancak benim transferde Galatasaray’ın tutumunu ve başarısını methettiğim nokta oyuncu tercihleri. Caner’in bonservisini alamadılar ama bir yıllığına kiraladılar. Galatasaray hem Türk hem yabancı transferlerinde oldukça doğru iş yapıyor. Kaliteli adam alıyor. Bu da takımın kaliteli olmasını sağlıyor.

Caner Erkin, Türk futbolunun gelecekteki büyük oyuncularından olacaktır. Tigana zamanında Beşiktaş’a alınmasını çok istedi ancak alınamadı. Zaten daha sonra CSKA’ya gitti. Sol açık olarak başladı ancak savunma yönünün güçlü olması genç futbolcuyu bekte de oynayabilecek konuma getirdi. Galatasaray, Hakan Balta’ya alternatif olarak aldı.

Benzer değişikliği ben Aydın Karabulut için de düşünmüştüm. Aydın’ın da savunma yönü oldukça güçlü. Özellikle geçen sene sakat olmadığı dönem sol bekte denenebilirdi. Hücum hattındaki bütün futbolcular başka mevkilerde denenirken Aydın hep es geçildi. Tello’yu sol bekte denediğimize göre bu şansı Aydın’a da verebilirdik. Üstelik oldukça genç ve donanımlı bir futbolcuydu. Aydın oynadıkça savunma yönünü güçlendirebilir ve en az Ekrem Dağ kadar sol bek olabilirdi. Üstelik bir gömlek üstü...

1 yorum:

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

aydın kişilik eksikliği nedeniyle gönderildi.çok kaprisli bir futbolcu.