16 Ağustos 2009 Pazar

Lugano'nun dönüşü


Dün İtalyanlar Lazio'nun Lugano ile anlaşamadığını yazdı, ardından da Uruguaylı Fenerbahçe ile yeniden anlaştı. Alacağı parayı, Lugano'nun para beğenmeyip, kendisine uygun kulüp bulamadıktan sonra kürkçü dükkanına dönmesini bir kenara bırakıp değerlendirelim.

Eminim ki Fenerbahçe yönetimi Lugano gittikten sonra boşluğunu Bilica ile doldurmayı denemesinin pişmanlığını yaşıyordu. Bilica, Lugano ile karşılaştırılmayacak kadar yetersizdi. Kapalı savunma oynayan Sivasspor'da bile çok hata yapan Bilica, daha açık oynayan Fenerbahçe'de çok daha fazlasını yapacak potansiyeldeydi. Lugano-Edu ikilisinin çok uzağında kalacaktı Bilica-Edu ikilisi. Göbeğin kalitesi bariz bir şekilde bir gömlek düşecekti.

Neyse ki imdada Edu'nun geçmeyen sakatlığı yetişti. Edu'nun durumu Fenerbahçe için hayırlı oldu. Kalite yine geçen seneyi aratacaktır ama yine de Lugano-Bilica ikilisi, Edu-Bilica ikilisinden iyi olacaktır.

Lugano benim gözümde Türkiye'deki en iyi stoper. Hem savunma da hem de hücumda etkili. Özellikle kaleciden seken hücum ribauntlarında Fenerbahçe için çok yararlı olacaktır. Kağıt üzerinde Fenerhabçe'nin görünen en zayıf bölgesi daha derli toplu oldu. Lugano'nun dönüşü şampiyonluk açısından Fenerbahçe için büyük bir avantaj olacaktır.

Şampiyon olmasaydık; Topuz çıkmazı sonrası Demirören kızar, basar parayı giydirirdi siyah beyaz formayı... Şampiyonluk Demirören'i de dindirdi...

Hiç yorum yok: