20 Temmuz 2009 Pazartesi

Burak Yılmaz #2


bianconeri'nin ilk yazısından sonra Burak Yılmaz FB'den ayrıldı ve Eskişehirspor'a transfer oldu. Evet tebrikler bianconeri, transferi doğru bildin. Gelelim transfer sonrasına. Burak bazı basın organlarına yaptığı açıklamalarda Aragones'i yerden yere vururken, BJK'daki zamanlarına da gönderme yapmış ve bu senenin her zamankinden farklı olacağından bahsetmiş. Eses'e geçtikten sonraki açıklamlarını ve idman performansını dikkate aldığımda, Burak gerçekten çok hırslanmış. Manisaspor'da kiralık oynarken nasıl hırslıysa, şu an da o kadar hırslı ve özverili ki; hani bianconeri'nin A Milli Takım'a seçildi dediği Burak var ya o Burak geri dönmüş sanki. Bu sene patlama bekliyorum ben de Burak Yılmaz'dan. İsteyen takip eder, isteyen etmez. Benim her an gözüm üstünde olacak, bir gün yazdığımda Burak şöyleydi böyledi demeyi bırakın da izleyin derim sadece.

Şimdi; futbol zekası konusuna gelirsek, Burak gibi bir futbolcuda yok demek bence insafsızlıktır. Oynamayan bir oyuncu da ne zeka kalır, ne mentalite ne de güç kuvvet. Öncelikle oynatacak şans vereceksin. 1 hafta yedekten sokup, Rico pas verdi, onu da alamadı demek insafsızlıktan da öte. FB'de kaç maç oynadı bu adam. Belki FB kalitesinde değil diyebilirsin ama futbol zekası yok deme be abi!

Biz Türk futbolunda ne futbolcular, ne hocalar, ne yöneticiler, ne taraftarlar gördük vakti zamanında. Madem zekadan konuşacağız bunları niye konuşmuyoruz mesela? Kör adamların ilk 11'de oynadığı takımı, 6 yabancı futbolcunun sahada oyantıldığı zamanları, sahaya çıkmıyoruz deyip, as 11'ini çıkaran başkanları, bir hafta yuhalayıp, bir hafta alkışlayan taraftarları... Niye konuşmuyoruz bu zekası yüksek arkadaşları? Bunları gördük de ne oldu, hala Burak Yılmaz'da futbol zekası yok yorumlarıyla uyutuluyoruz. Yarın başka bir adam gelir, o da kör çıkar, işte o zaman konuşmaya başlarız biz bunları.

1 yorum:

Volvox dedi ki...

Es es'te forvet bolluğu M.City'nin küçüğü :)