23 Nisan 2012 Pazartesi

Premier Lig'de Kartlar Yeniden Dağıtıldı


Premier Lig, bu sezon da geçmiş sezonların güzelliğini aratmıyor. Sezon bitmek üzereyken yine heyecan dorukta. Zirvede her zamanki gibi Manchester var ama bu sefer rakip şehrin diğer ekibi City.

İkinci yarıya 5 puan geride giren ManU, ard arda aldığı galibiyetlerle puan farkını bir kaç hafta öncesinde 8'e kadar çıkarmıştı. Wigan mağlubiyeti -ki son dönemlerdeki en kötü oyununu oynamıştı o maçta- puan farkını 5'e düşürdü. Gelecek hafta City deplasmanına gidecek Man Utd için bu maç kritikti. Everton son haftaların formda takımıydı ve ManU'nun kalan maçları arasında City'den sonra en zor maçtı. Kayıpsız atlatmak büyük önem taşıyordu. Hele hele Etihad'a 3+ puan önde gitmek kafaları çok rahatlatacak ve baskıyı hafifletecekti.

Maça Manchester istediği gibi başlayamadı. Wigan karşısındaki kadar kötü değildi belki ama o beklenen Manchester da yoktu sahada. Jelavic'in piyangodan çıkan golü takımı kendine getirdi. Haftalardır kayıp olan Nani'nin iyi ortasında formda golcü Rooney iyi vurdu kafayı. İlk yarı 1-1 bitti. 5 dakika daha olsa 2-1'e de gelebilirdi skor.

O ikinci golü, ikinci yarıya bıraktılar. Welbeck'in üthiş kontrolü ve muhteşem şutu skoru 2-1'e getirdi. 2-1'deyken bile Manchester gol arıyordu. Everton'un direnecek gücü yoktu adeta. Son yarım saate girilirken bu sefer Nani sahneye çıktı ve 3-1 oldu. Nani'nin golünün hazırlanışı ise bir ManU klasiğiydi. Bu sezon bunu çok yaptılar. Kırmızı şeytanlar iyice rahatladı derken Fellaini'nin iyi şutu geldi. Everton 1.5 pozisyondan 2 gol çıkarmıştı. Maç boyunca gollerin dışında 2 iyi şut hatırlıyorum. Onun dışında hücum organizasyonu dahi yoktu.
3-2'den sonra pis bir golle 3-3 olur mu derken Rooney 4. golü buldu. 4-2'den sonra artık kaç-2 biter maç diyorduk. Hatta Evra'nın pozisyonu direkle sonuçlandı. O pozisyon fişi çekebilirdi. O fiş çekilmedi ve bitime 7 dakika kala Jelavic yine sahneye çıktı. İyi çıkan Everton temiz ayaklardan iyi faydalanıyordu. 4-3 Manchester'ı diken üstünde tutuyordu. Gerçi maç çok da 4-3 devam etmedi. Golden 2 dakika sonra 4-4'ü Pienaar ile buldu Moyes'in talebeleri.

Rio'nun 90+'daki şutu gol olsa farklı şeyler konuşuyor olurduk ama maç 4-4 bitti ve City'nin de galip gelmesiyle puan farkı 3'e indi. Gelecek hafta Manchester derbisi var. İlk yarıda 6-1 bitmişti maç. Sonrasında oynanan kupa maçında 3-2'lik galibiyeti alan ManU'ydu. Ancak ona rövanş diyebilir miyiz emin değilim. 6-1'in rövanşı ne olur? Beraberlik bile yeter rövanşı almış olmak için. Gelecek hafta sonunda ManU hala zirvedeyse, bir daha zor bırakır. Zira City'nin önünde bir Newcastle maçı var ki Newcastle'ın UCL heyecanı devam edecek gibi görünüyor.

Peki ya City kazanırsa. Şu anda 6 averaj önde. İngiltere'de averaja bakılıyor. Ligin geri kalan maçları tenis maçına döner. Arada Ankaragücü gibiler bile çıkabilir. Böyle olursa, şampiyonluk kime giderse diğeri çok konuşur. EPL'nin 8-0'ları yıllarca hatırlanır.

Hiç yorum yok: