15 Nisan 2012 Pazar

Piermario Morosini


Bundan daha bir kaç hafta önce Premier Lig'de Fabrice Muamba saha içinde fenalaşmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Muamba şanslıydı, bugün hala aramızda çok şükür. Dün benzer bir olayı Serie B'de yaşadık. Bu sefer o kadar şanslı değildik ne yazık ki. Livorno'da kiralık oynayan Udinese'nin 25 yaşındaki oyuncusu Piermario Morosini maçın 31. dakikasında geçirdiği kalp krizi sonrası hayata gözlerini yumdu.
Bugün değil ama bir kaç gün sonra konuluşacak konu ambulasın hastaneye geç varması olacaktır. Ambulans, stat girişini bir polis aracının kapatması sebebiyle hastaneye olması gerekenden daha geç ulaşmış. Uzmanlar ise zamanında ulaşmak bile yeterli olmayacaktı diyor.
Çoğumuzun adını dahi ilk defa duyduğu bir genç, Piermario Morosini artık aramızda değil. İtalya'da bir süre futbol konuşulmayacak, tüm maçlar ertelendi. Bu tip olayların son dönemlerde daha sık olması ise işin dikkat çeken tarafı. Konu hakkında en ufak bir fikir sahibi dahi değilim. Düne göre değişen nedir bilmiyorum. Neyi yanlış yapmaya başladık bilmiyorum. Buna bir çözüm bulunmalı aksi halde boşa izliyoruz, yazıyoruz, okuyoruz...

Hiç yorum yok: