28 Nisan 2012 Cumartesi

NBA Playoffları Doğu Konferansı Eşleşmeleri




Bulls vs 76ers
Philadelphia  sezon başındaki performansını ile nasıl herkesi şaşırttıysa sezon ortasından başlayan düşüşü ile de yine herkesi şaşırtmasını bildi. Öyle ki neredeyse playoff dışında bile kalıyorlardı. Bulls’un açık favori olduğunu söylemeye gerek yok. Rose’un kendine gelmesi için iyi bir seri olacaktır. Her ne kadar  Bulls favori olsa da bence maçlar geçen seneki Bulls-Pacers serisindeki maçlar gibi yakın geçecek.
Tahmin: 4-1 Bulls

Heat vs Knicks
Doksanların gözde rekabetlerinden birinin geri dönüşü çok iyi oldu. Knicks taraftarları kendilerine çok güveniyor. “KNIX IN SIX” sloganı ağızlarından düşmüyor. MSG’da inanılmaz bir ortam oluşacağından hiç şüphem yok. Favori tabi ki Heat ama maçlar hep yakın geçiçek ve Amare mucizevi bir şekilde iyi bir seri geçirirse belki bir sürpriz bile görebiliriz. Melo ve Lebron’un bir playoff eşleşmesinde karşı karşıya gelmesi mükemmel. Shumpert ve Novak gibi Knicks’in kritik rol adamları için de önemli bir test olacak.  
Tahmin: 4-2 Heat  

Pacers vs Magic
Pacers için tam bir piyango. Howard sezonu sakatlık yüzünden kapatması ile playoff Magic için anlamsız hale geldi. Açıkcası maç izlemeyeceğim seri varsa o da budur. Anlatacak pek bir şey yok.
Tahmin: 4-1 Pacers

Celtics vs Hawks
Celtics oyun aklı yüksek ve çok tecrübeli bir takım. Hawks ise atletik meziyetli oyuncularla donanmış fiziksel olarak iyi bir takım. Ben Hawks’ın yine normal sezonki performansını playofflara taşıyamayacağını ve Rondo’nun her sene olduğu gibi yine playofflarda oyununu bir seviye daha yukarı çıkaracağını düşünüyorum. Ev sahibi olması nedeniyle Celtics kolay olmasa da bu seriyi alır.
Tahmin: 4-2 Celtics  

Hiç yorum yok: