22 Nisan 2012 Pazar

Barcelona 1 - 2 Real Madrid



Maç başlarken nedense birçok kişi Barça'yı favori görüyordu. Bense eğer Mourinho'nun Barça maçlarındaki 3 önlibero tercihinden vazgeçerse Real'in şansını oldukça yüksek görüyordum. Özellikle Guardiola'nın savunma tercihleri ve maç kadrosunda Tello ve Thiago isimlerini gördükten sonra inancım daha da arttı.

Real maça iyi başladı ve golü atana kadar hiç kapanmadan baskılı oyununu deva ettirdi. Golden sonra çekildiyse de Messi-Xavi-İniesta şeytan üçgenini 1 pozisyon hariç çok iyi kontrol etti. Burada Pepe'nin kendi pozisyonunda oynaması ve Ramos'un stoperde ona eşlik etmesi önemliydi. Xabi de bu ikiliye çok iyi yardım etti.

Barça da Guardiola için söylenecek çok şey var. Bir kere Pique'nin oynamaması büyük skandal. Ne Mascherano ne Puyol hiçbir konuda Pique'den daha iyi değiller. Özellikle Barça eşitliği sağladıktan sonra bence bir anda heyecan yapıp savunma disiplininden koptular ve bir kontra golü yediler.Pique olsa savunmanın o pozisyonda bu kadar dağılacağını düşünmüyorum. Thiago ile Tello ile maça başlanması da çok büyük riskti ve Guardiola'nın elinde patladı. Hem Pedro hem Alexis'in yedek klübesinde kalması anlaşılacak bir durum değil. Thiago oyunda hiç gözükmüyorken Tello da girilen pozisyonlarda hep olumsuz  hareketler yaptı. Xavi'nin oyundan çıkması da çok sorgulanması gereken bir karar.

Real açısından fiziksel avantaj ilk defa bir işe yaradı. Ölü topta Pepe'nin Adriano ile eşleşmesi sonucunda oluşan karambolde gelen gol bu anlamda çok önemliydi. Mesut ve Ronaldo'nun da ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Mesut'un verdiği şık pas ve Ronaldo'nun sonunda Barça maçlarındaki tutukluğunu kırması sonucu attığı gol de önemliydi. Özellikle golün çok kritik bir zamanda gelmesi ibreyi tamamen Real Madrid'e çevirdi.

Lig bu maçtan sonra bitti belki ama bu maç Ronaldo ve Madrid için şampiyonluğun çok ötesinde bir anlam taşımakla birlikte çok önemli de bir dönüm noktası oldu.

1 yorum:

yigit dedi ki...

Helal olsun cok katiliorum ve sayfanizida takip ediorum. Ben olsam tiago yerine fabregas tello yerinede alexisi oynatirdim.