21 Nisan 2012 Cumartesi

Arsenal 0-0 Chelsea



Maç iki takım için de çok önemliydi ancak salı günkü Barça maçı olması Chelsea'in rotasyona gitmesine neden oldu. İçeride yarı yedek kadrolu Chelsea karşısında Arsenal doğal olarak favoriydi ancak maça hiç öyle başlamadılar. Daha sonra toparlansalar da istedikleri organize pozisyonları bir türlü yakalayamadılar. Koscielny'nin direkten dönen topu ile Van Persie'nin kaçırdığı iki net pozisyon ilk yarının en önemli anlarıydı.

İkinci yarı Gibbs'in daha çok çıkması ile Arsenal daha etkili olmaya başladı ancak Walcott'un şanssız sakatlığı ve Wenger'in anlamsız Rosicky-Diaby değişikliği takımı biraz frenledi. Alex Chamberlain - Andre Santos değişikliği işe yaradıysa da ben şüpheci bir bakış açısıyla bu değişikliğin Santos'u oyuna sokmak değil de her maç klasikleşen Alex Chamberlain'i oyundan almak için yaptığını düşünüyorum.

Chelsea'de Kalou,Torres ve Sturridge ileride hiçbir üretkenlik sağlayamadılar. Mata girince bir hareketlenme yaşandı ancak o da servis yapacak bir arkadaşını bulamadı.

Maçın Arsenal tarafında adamı kesinlikle Koscielny. Yaptığı yerinde müdaheleler derslik niteliğindeydi.Benim gözümde kesinlikle World Class bir stoper olmuştur. Chelsea tarafında ise yaptığı kurtarışlarla Cech takımını ipten aldı. 

Arsenal tarafında Robin Van Persie çok kötü bir maç çıkardı. Bu sezonki normal performansında bu maçtan hattrick çıkarabilecekken taraftarına saç baş yoldurdu. Aslında son haftalarda gösterdiği performans ile Football Manager'da görmeyi hiç istemediğimiz "goal drought" yani ülkemizdeki gazetelerden bildiğimiz "gol orucu" durumuna düşmüş durumda. Sezon başından beri takımı taşıdığı için artık fiziksel olarak yıprandı ve bence kötü bir Avrupa şampiyonası geçirecek.

Arsenal için Arteta'nın olmayışı da önemli bir eksiklik. Ramsey eski formuna bir türlü erişemediği için Arsenal'in son 2 ayda yaptığı çıkışın en önemli pay sahibi olan Song-Arteta-Rosicky üçlüsünün etkinliği arandı. Hazır adı geçmişken Rosicky'nin de gösterdiği performans hakkında ayrı bir yazı gerekiyor. Sezon başında Amerika, Katar yada Rusya'dan bir takıma gider denilen Rosicky müthiş bir değişim gösterdi. 

Chelsea açısından Barça maçına bir sakat vermeden çıkmak çok önemliydi. Yenmesi gerekiyorsa da deplasmanda aldığı 1 puan hiçde fena değil. Arsenal'in ise içeride böyle yakaladığı bir Chelsea'yi yenip şampiyonlar ligi biletini koparması gerekiyordu.



Hiç yorum yok: