17 Nisan 2012 Salı

Bayern Munih 2-1 Real Madrid



2000-01 Şampiyonlar Ligi yarı finali. Galatasaray'ı eleyen Real Madrid ile Manchester United'ı eleyen Bayern Munih...

Yıllar sonra iki dev yine bir yarı finalde eşleştiler. O zaman Real'i içeride dışarıda yenen Bayern finale yükselmiş ve finalde de bir başka İspanyol takımı Valencia'yı eleyerek kupaya uzanmıştı. Şuradaki 3 cümleden Leeds, Galatasaray, Galacticos, Cuper, Effenberg üzerine bir sürü hikaye yazılır ama konu farklı.

UEFA'nın Real - Barça finali istiyor zannı altında oynanan bir yarı final maçı. Real mutlak favori. Maça da öyle başladı zaten. İlk 10 dakika Allianz Arena'da bu iş biter dedim. Almanların zayıf savunma hattı Real2in iştahını iyice kabartmıştı. Real golü bulsa o maç zor dönerdi. Dünya üzerindeki en iyi kontra atak takımı, rakip Barça değilse 1-0'dan zor maç verir. Tabi bunlar yılın değerlendirmesi üzerine inşaa edilen yorumlar.

Real golü araken Ribery çıktı sahneye. Karambolde önüne düşen topa iyi vurdu ve Almanlar 1-0 öne geçti. Gol ofsayttı. "Scarface" topa vurduğunda Munihli bir oyuncu Casillas'ın açısını kapatıyordu ve ofsayttaydı. Gözden kaçtı. Hakem Webb ve ekibi olunca şaşırmadık.

Golden sonra Real oynar dedik ama olmadı. Almanlar daha iyi hücum etmeye, sahayı iyi parsellemeye başladı. Alman milli takımı Münih'te vucut bulmuştu. Sahada Real yoktu. Ronaldo yine büyük maç büyüsüne kapılmıştı, Di Maria, Holosko terk performansına devam ediyordu, Benzema'dan zaten beklentim yoktu. Geriden gelen Marcelo bindirmeleri de yoktu. Sahada hücumu yönetebilecek tek isim Mesut'tu. Zaten attığı golde de muazzam bir pasla biten atağı canlandırmıştı.

1-1 sonrası Almanlar daha da fazla bastırmaya başladı. Gomez'in tartışmalı bir penaltı pozisyonu ve bunun bir kaç dakika sonrasında gelen galibiyet golü. Almanlar 2-1 kazandı. Kağıt üzerinde hala tur için favori Real Madrid. İspanya deplasmanı çok zor geçecektir. Münih sahayı bu maçtaki gibi kontrol altına alabilirse finali cebine koyar ama bu çok zor olacaktır.

Diğer taraftan 1-1 Real için çok iyi bir sonuçken 2-1 risk taşıyor. Sezon boyunca çok fazla olmasa da tek tük kilitlendiği maçlara denk geldik. İspanya'da böyle bir maça denk gelirsek Madrid'in kupa hayalleri biter. Mourinho ise eleştirilmeyi hak ediyor. Aklında Barça maçı vardı. Bu maça gereken önemi gösterdiğini düşünmüyorum. Mesut'un oyundan alınması çok anlamsızdı. Tek top yapabilen adamı kesince kalp kan pompalamamaya başladı.

Bakalım haftasonu bu maça önem vermediğine değer bir performans izleyebilecek miyiz? 1 hafta sonra Real'de dananın kuyruğu kopar. Final + ligde en az 4 puan avantajıyla yola devam ederse herşey güzel olur. 1 puan fark ve kaybedilen final olursa gün kararır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

son zamanlarda izlediğim en keyifli maçlardan biriydi. sahada futbol vardı. dünkü süper düper final maçının üstüne ilaç gibi geldi.