7 Nisan 2012 Cumartesi

Neresinden Tutalım?



Play-off'a en çok üzülen takımın Galatasaray olduğunu mu düşünüyorsunuz? Hiç de öyle değil. Beşiktaş taraftarı da en az Galatasaray taraftarı kadar çok üzülüyordur. Sarı-kırmızılılar haftalar öncesinden şampiyon olabilecekken, bunu ertelediler ama Beşiktaş için dün, bu çile bitecekken bir süre daha devam edecek.


Hafta arası Carvalhal önce Lig TV'ye sonra da NTVSpor'a konuştu. Lig TV asıl sorulması gereken soruya çok yaklaştı ama ıskaladı. "Bu kulübe teknik direktör olarak gelmediniz. Tayfur Havutçu'nun yerine geçici teknik direktör oldunuz. Tayfur Hoca geldiğinde gideceğinizi biliyordunuz. Bunu bile bile geldiniz ve şimdi o teknik direktör oldu diye gidiyorsunuz. Oysa Scout olarak gelmemiş miydiniz? Neden şimdi o göreve devam etmiyorsunuz?" Bu soruyu birileri sordu mu bilmiyorum. Bilen varsa beni de uyarsın. Bu sorunun cevabı basit olabilir ama cevap bize çok şey verir. "Plansızlık ve yalan" çıkar bunun cevabından...

Carvalhal buraları çok sevmiş belli ki. Biz de onu sevmiştik, eleştirirken bile bazen sevgimizin koruması altına girmişti, öyle eleştirmiştik. Zaten son noktada neyi eleştiriyorsak. Beşiktaş'ın zor durumunda taşın altına elini sokmaya gelmiş bir adamdı nihayetinde. Güzel insan buralardan gitti. 1-2 yıla bir başka Türk takımı getirir. Beşiktaş'taki günlerinden daha başarılı olur ama yine de buralarda tutnacak kadar iyi iş çıkaramaz.





Teknik direktörü değiştiğinde takımlar farklı oynar. Yeni hoca gazı vardır. Yok arkadaş Tayfur'da olmuyor bu. Maçın tamamını izleyemedim ama ara ara kaçamak yapabildim, Karabükspor net iyi oynadı. Bu maç için beklentim sadece yeni hoca gazıydı. Yoktu. Şimdi kadronun, şunun bunun da eleştirilecek yanı var da neyini eleştireceğim Allah aşkına.


Tarihin en saçma sezonlarından birinin sonuna yaklaştık. Neresinden tutarsak elimizde kalacak bir sezon işte. Kurallar o anlık koyuluyor. Sonra değiştiriliyor. Akla mantığa uygun olmasına bakılmıyor. TFF bir başka leyla, Beşiktaş bir başka. Olan taraftara oluyor. Ömürden ömür götürüyor. Seneye de bu sisteme devam edilebilecekmiş, şimdi bunlar konuşuluyor. Ben de bir alemim, ne konuşulacaktı "futbol akademileri" mi konuşulacaktı sanki...

Hiç yorum yok: