9 Nisan 2009 Perşembe

Voleybol Bayanlar Lig Kupası Yarı Finalleri

Çeyrek final eşleşmelerini gördükten sonra yarı finaller belli demiştir çoğu kişi eminim. Eczacıbaşı Beşiktaş'ı rahat geçer, Vakıfbank Güneş Sigorta Galatasaray karşısında zorlanmaz, Türk Telekom Karışıyaka'ı eler,Fenerbahçe Acıbadem yine Konya Ereğli'yi rahat geçer denmiştir. Normal şartlarda da bu süper 4lünün yarı final oynaması kaçınılmaz olmalıydı. Eczacıbaşı'nın kolayca yarı finale atlaması, Türk Telekom'un ve Fenerbahçe'nin hedeften şaşmamaları dışında tek süpriz Güneş'ten geldi. 2-1 ile Galatasaray'a elendiler. Açıkçası bu sezonki süper kadroalarına rağmen, her kupadan erkenden elenmeleri büyük şok. Tek tesellileri final gurubunu birinci sırada tamamlamaları olacak sanırım.

Şimdi sırada Eczacıbaşı - Türk Telekom eşleşmesi var. Erken final gibi bir eşleşme oldu bu. İki tarafın da birbirine karşı büyük üstünlükleri var ve bu anlamda çekişemeli bir seri olacağı kesin. Kazanan tarafın Lig Kupası'nı %75 oranında alacağını tahmin ediyorum.

Diğer eşleşme de İstanbul derbisi. Hafta sonu oynanacak futbol derbisine nazire eder gibi voleybolda da eşleşti takımlar. Fenerbahçe'nin rahat geçeceğine inanıyorum ama derbi olduğu için de süprize hazırım.

*voleybol ile ilgili yazılarıma http://fenomania.blogspot.com/ adresinden de ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok: