23 Nisan 2009 Perşembe

Pepe'nin tekmesi


Bir kaç gündür gündem Pepe ve attığı tekme. Pepe'nin yaptığının savunulacak bir tarafı yok. Sporcu etiği bir kenara insanlık etiğiyle dahi bağdaştırılamaz. Hatasını kabul edip etmemesi de cezanın küsüratını etkiler.

Peki Pepe kaç maç ceza alır? Aylarca futbol yasaklansın diyenler var. İspanya'dan yollansın, verilmemiş cezalar verilsin diyen bile duydum. Yapmayın...Abartmayın...

Dünya tarihinde ilk kez oluyor muamelesi yapmayın. Pepe'nin ceza almasının sebebi kasti olarak rakip oyuncuyu sakatlamaya yönelik hareketten olacaktır. Topa müdahale etme söz konusu olsa, Pepe'nin asıl amacı topu almak olsa belki yine kırmızı görürdü ama en fazla 2 maç ceza alırdı. Demek ki olayın büyütülmesinin sebebi topla oynama isteğinden çok rakip oyuncuya vurma isteği...

Aylarca ceza alsın diyenler. Yapmayın... Galatasaray-Fenerbahçe maçında Lugano'nun Emre'ye attığı kafa daha mı hafifti. Arda ile Semih'in birbirine attığı yumruklar ile Pepe'nin attığı tekme arasında kaç fark var? İkisi de futbol oynama isteği olmaksızın, rakip oyuncuya fiziksel müdahale değil mi? Pepe'nin yaptığını daha farklı kılan nedir? Olayım şiddeti mi? Ne yani Arda o yumruğu daha sağlam atsa bir maç fazla mı ceza alacaktı?

2 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

Pepe'nin yaptığının oyun içinde bir hareket olması durumu daha vahim kılıyor bana kalırsa. Derbi meydan muharebesinde tüm olayların duran topta yer kapma savaşında başladığını varsayarsak ikisinin ucunda da fiziksel şiddet olsada daha farklı aksiyonlar olduğunu varsayabiliriz.

Birde Pepe penatlıyı yapmadan önce sanki iki kez tekme atıyor gibi. Bir kavga yada tahrik olmadan bir insana bu kadar sert ve acımasız bir hamlede bulunmanın cezası son derece ağır olmalı.

YK dedi ki...

Ben pek katılmıyorum açıkçası =)
İkisi de sahada yapılmış harekettir ve rakibi sakatlamaya ve rakibe zarar vermeye yöneliktir diye düşünüyorum.