27 Nisan 2009 Pazartesi

Eskişehirspor - Beşiktaş


Dün yazmaya fırsatım olmadığı için değerlendirme bugüne kaldı. Bursaspor karşısında kaybedilen 2 puanın ardından Sivasspor'un haftayı kayıpsız kapatması ile Beşiktaş'ın kesinlikle 3 puan çıkarması gerekiyordu. Nitekim çıkardıda...

Zor bir maçtı elbette. Eskişehir sağlam deplasmandır. Denizli de bunun farkındaydı. Haftalar öncesinden zor bir deplasman olacağını söylemişti.

Farkında olması güzeldi ama kendi takımının da Beşiktaş olduğunu biraz geç farketmesi üzücüydü. İdeal onbiri bozmak Beşiktaş'a pahalıya patlayabilir. Elinde şu an kullanabileceği bir onbir dururken kadroda ufak değişiklikler yapmak takımı olumsuz etkiliyor. Denizli'nin düşüncesinin bütün takımı zinde tutmak olduğunu sanıyorum. İyi niyetimle söylüyorum bunu...

Çıkan onbir kesinlikle yanlıştı. Toraman'ın sağ beke çekilmesinin tek mantıklı açıklaması Eskişehirspor'un soldan gelen hücumlarını daha defansif Toraman ile kesme düşüncesiydi. Ekrem'i sola çekerek sol kanadı Tello-Ekrem şeklinde daha hücumcu yapma planı vardı Denizli'nin. Gökhan Zan ise Anderson'a alınmış bir önlemdi. Denizli'nin bu planı çok işlek değildi; zira rakibin tek hücum silahı Engin Baytar sürekli kanat değiştirerek oynuyordu ve özellikle Beşiktaş'ın solundan tehliyeli pozisyonlar üretiyordu.

Beşiktaş sadece beklerde değil göbekte de ciddi sorun yaşadı. Hemen hemen bütün hava toplarını Eskişehirsporlu futbolculara bıraktı. Gökhan Zan'ın iyi yer tutamaması böyle bir problem oluşturdu.

Beşiktaş hücumda ise pozisyon bulmasına rağmen çok etkili değildi. Özellikle Holosko'nun tek forvet oluşu hücumu zayıflatmıştı. Holosko ister istemez kanatlara kaçıyor ve takım santrfor olmadan oynuyordu. Uzaktan şutlar tek etkili silahtı ancak kalede Sinan Ivesa'yı aratmadı...

İkinci yarı Bobo ve Üzülmez'in girişi takımda taşları yerine oturttu. Sivok'un çıkma sebebi kesinlikle yabancı kontenjanıydı. Bobo çok kaçırsa da Nobre'nin yokluğunda oynatılması gereken bir oyuncu. Bobo santrfora geçince, Holosko biraz daha kanada çekildi ve takım daha dengeli bir konuma geldi. İkinci yarının başında pozisyon bulamasa da sonra toparlayan Beşiktaş önce Tello'nun arapasında Bobo'la sonra Yusuf'un harika çalımları sonrası Holosko'yla golü buldu.

Hücum hattı Tello-Bobo-Holosko biraz arkalarında Delgado ve ön liberoda Ernst-Cisse olunca takım ortasahada top kazanır oldu. Bu da top yapabilen takımı Beşiktaş yaptı ve oyunun kontrolü siyah-beyazlılara geçti.

Beşiktaş galibiyerle birlikte Sivas'ın 1 puan gerisinde zirvede Sivas ile başbaşa kaldı. Şampiyonlar Ligi'ne gidecek takımlar belli gibi. Fikstür ve puan avantajı Sivasspor'da ancak Sivas'ın bu baskıyı ne kadar kaldırabileceği soru işareti.

Gelecek hafta Fenerbahçe İnönü'ye geliyor. Bu maç Eskişehirspor maçından daha zor değil. Beşiktaş'ın önümüzdeki 5 maçtan minimum 13 puan toplayacağını tahmin ediyorum. Sivas muhteşem bir performans gösterir de o da en az 13 puan toplarsa tebrik etmekten başka çare yok...

Hiç yorum yok: