29 Nisan 2009 Çarşamba

Overmars - Desailly - Sarr


"Bir zamanlar" serisine devam etmiyorum diye Turiaf arada kızıyor. Bu yazı biraz da ona gönderme olsun. Bugün Turiaf'ın Arsenal'ini devirirsek onun için eski bir Manu'luyu yazacağım. Arsenal iyi bir skor alırsa eski bir Arsenal'li yazarız.

Biraz eskilere gidelim. Marc Overmars. Daha dün gibi aklımda topu sola sola çekip sonra birden sağa dönüp sağdan çalım attığı. Muhteşem Ajax yılları sonrası Arsenal'de almıştı soluğu, iyi performansını orda da sürdürüp bu kez Barçalı oldu. 2004'te bıraktığı futbola 2008'de döndü. Futbola başladığı kulübe vefa gösterisiydi. 36'lık efsane futbola ikinci kez veda etti...

Vefadan bahsetmişken. Marcel Desailly de 2010 Dünya Kupası sonrası Gana Milli takımının başına geçebileceğini söylemiş. Her ne kadar Fransa Milli takımında oynasa da Gana'nın başına geçme niyeti takdir edilecek bir durum.

Son olarak yıllar önce Galatasaray'da oynamış bir genç. Mohamed Sarr. Milan'dan tanıdığı oyuncuyu Türkiye'ye getirmişti Fatih Hoca. Pek tutmadı. Galatasaray taraftarı da hayranlıkla izlemedi. Kiralık olmasa bir kaç yıl daha kalırdı, belki de şimdi bir Anadolu takımındaydı. Olmadı işte, Sarr aşısı tutmayınca Senegalli İtalya'ya döndü. 3 yıl daha kiralık oynadı ve sonra Belçika yolunu tuttu. Standart'ta gösterdiği performans Roma'nın dikkatini çekmiş. Menejeri Fabrizio Ferrari Roma'nın oyuncusuyla ilgilendiğini söylemiş. Bonservis bedeli 3.5 milyon €. Galatasaray taraftarının "ah keşke" dediğini sanmıyorum.

Hiç yorum yok: