11 Nisan 2009 Cumartesi

Lig Kupası Yarı Final İlk Maçları

İşten güçten hatta tezden vakit bulupta maçlara gitmeyi bırakın Tv'den bile izleyemiyorum. Cuma günü bayanlar lig kupası maçlarının ilk finalleri oynandı. İstanbul derbisini Fenerbahçe rahat kazandı. Aslında derbi dediğim için hani sonuç ne olur bilinmez diyebilirsinizi ama bu serinin galibi sanırım belli. Fenerbahçe süpürebilir Galatsaray'ı. Çok zorlanacaklarını sanmıyorum.

Diğer taraftan Ankara'da oynanan maçta 3-2 ile gülen taraf Türk Telekom oldu. Eczacıbaşı'nın attığı maç sayılarını iyi çevirdi Türk Telekom ve uzayan maçta avantajı eline alabildi. Eczacı'nın uzayan maçlarda ne yapacağı belli olmuyor ama voleybolun bazı gerçekleri de 2-1'den dönen maçların sıklığını ortaya koyuyor. Ben erken final olarak nitelediğim bu eşleşmeden Eczacı'nın Türk Telekom'un kurt oyuncuları karşısında çok daha zorlanacaklarına inanıyorum. Özellikle takip ettiğim oyuncuları var Eczacıbaşı'nın ve onların performansı gerçekten çok önem kazanıyor bu serilerde. Genç olmalarına rağmen büyük ve prestijli turnuvalarda deneyim kazanmaları ve kendilerine olan özgüvenlerinin artması, onlardan beklentileri de arttırdı doğal olarak. Açıkçası daha iyi olmalılar. İstanbul'da yaşayan birisi olarak Eczacı'nın kazanmasını çok isterim tabi ama Türk Telekom'da finale çıkarsa, hakederek çıkacaktır eminim. Fenerbahçe Acıbadem'in finale yakın olduğunu düşündüğümüzde, süper bir yarı finalden, mükemmel bir final bizleri bekliyor olacak.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim. Erkeklerde Fenerbahçe öyle bir havaya girmişti ki, Arkas'ı öylesine küçümsediler ki, şimdi seri 2-2. İzleyip göreceğiz, Arkas Mars'ta olsa alır bu seriyi...

*voleybol ile ilgili yazılarıma http://fenomania.blogspot.com/ adresinden de ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok: