8 Şubat 2009 Pazar

Radmanovic for Adam Morrison and Shannon Brown



Nba'de 40-9 galibiyet derecesi ile zirvedeseniz ve takımınıza oynattığınız sisteme adapte olmak uzun süre alıyorsa sezon ortası takas yapmanız beklenmez. Ancak Lakers GM'i Mitch Kupchak boş durmadı ve yine yaptı yapacağını. Aslında basında Bynum'ın sakatlığından sonra Lakers ile ilgi Bynum'ın boşluğunu dolduma hedefli bir kaç takas dedikodusu(Brad Miller, Shaq) çıktı ancak bu takaslar Lamar'ı içerdiğinden dolayı yapılması beklenmeyen takaslardı ve yapılmadılarda. Peki Lakers neden böyle bir takas yaptı? Nedenleri şöyle sıralayabiliriz;




1. Radmanovic sezona iyi bir giriş yapsada hiçbir zaman yıldızı hocası Phil Jackson ile barışmadı. İlk beşteki yerini Luke Walton'a kaybetti ve benchden gelen oyuncuda Ariza olunca Radmanovic için alabileceği pek süre kalmadı. Onunda performansı morali gibi doğal olarak düştü.



2.Sezon sonu kontratları bitecek olan Ariza ve Lamar takımda tutulacağı için finansal olarak bir rahatlama gerekiyordu. Karşı taraftan gelen Morrison'un kontratı Radman'dan 1 sene önce bittiği için bu takas Lakers'ı yaklaşık 6 milyon dolarlık fazla masraftan kurtardı. Brown'ın kontratı bu sene sonu bitsede ufak bir rakam (800 bin ) olduğu için pekte önemli değil. Bu arada Morrison'un kontratı 2010'da biteceği için değerli görünebilir ve yeni bir takasın yolcusu olabilir diye düşünülebilir ancak kurallar gereği Morrison trade deadline'a kadar ancak kendi başına takas olabilir yani yanına bir ek yapılarak takas olması mümkün değil. Zaten Mitch Kupchak'ın açıklamalarından anladığımız kadarı ile Morrison kalıcı görünüyor.



3. Radmanovic 29 yaşına geldi ve artık kendisini geliştirmesi çok mümkün görünmüyor ve zaten çok fazla süre alamıyordu. Morrison ise 2006'da 3. sıradan seçilmiş bir oyuncu gerçi bekleneni şimidiye kadar veremedi ve bir Jordan seçimi olarak kuşku uyandırsada potansiyelli bir oyuncu. Çaylak sezonunda iyi bir sene geçirdi ancak ikinci sezonuna başlamadan önce Lakers ile yapılan bir hazırlık maçında ironik olarak şimdi süre kapma yarışı vereceği Luke Walton yüzünden sakatlanması sonucu o sezonu kapattı. Bu sezon ise pek isteneni veremedi. Ancak Lakers gibi bir takımda Kobe,Bynum ve Gasol gibi ikili sıkıştırmalara maruz kalan oyuncuların yanında çok boş şut imkanı bulacak ve bunları en iyi şekilde değerlendirecektir diye düşünüyorum. Yani bu adam Nba'de sadece 1.5 sezon oynadı ve geleceği hakkında karar vermek için biraz erken. Baskıyı en az derecede hissedeceği takım olan Lakers'da gelişimi daha kolay olacaktır.Üstelik çalışma azmi yüksek oluğundan Phil Jackson'ın ondan çok faydalanacağını düşünüyorum. Shannon Brown ise pek bilinen bir oyuncu değil ancak fiziği bi pg için büyük olduğu için tamda Phil hocanın sevdiği tarzda bir oyuncu diyebiliriz kendisine. Atlelitik özellikleri iyi bir oyuncu ve diğer Lakers oyun kurucularının aksine savunması iyi olduğundan takıma katkı sağlaması muhtemel.

Özetlersek Lakers temelde finansal sebeplerden dolayı bir takas yapmış gibi gözüksede karşılığında kullanabileceği özellikteki oyuncuları aldı. Radman'ın katkısı iyice azaldığından dolayı yeni gelen oyuncular en kötü Radman kadar katkı sağlarlar ve gelen oyuncular iki tane olduğu için belki biri katkı sağlamasada diğeri katkı sağlayabilir yani Radman'a oranla daha çok katkı sağlama ihtimalleri var. Tabi üçgen hücuma alışma süreleride önemli.

Hiç yorum yok: