4 Şubat 2009 Çarşamba

Ne de olsa Türk


Eren Derdiyok ismine çoğumuz Avrupa Şampiyonasında aşina olduk. Milli takımımız için iyi bir hamle olabilirdi Eren Derdiyok ama kaçırdık bu treni; Gökhan İnler gibi Eren'i de milli takımda oynatma fırsatını elde edemedik. Üstelik her iki oyuncu da Avrupa'nın gözdelerinden. Sene başında konuşulan isim Gökhan'dı, bu sıralar moda Eren. Basel'in genç futbolcusuna yıl sonu için Almanya ve İngiltere'den cazip teklifler var. Basel elinde tutma yoluna gitmez. İyi paraya verir bonservisini...

Eren de Basel'de kalma taraftarı değil elbette. Leverkusen-Everton kulüpleri Eren ile ciddi anlamda ilgileniyor. Bir kaç gün önce sene sonu için Leverkusen ile anlaştığı açıklandı ama İngilizler buna rağmen bastırıyor. Bir büyük forma giyme onun da hayalleri arasında ama tercihi benim tuhafıma gitti açıkçası. Eren Leverkusen'de oynamak istediğini söylemiş ve Everton'un teklifiyle ilgilenmediğini ima etmiş. Söz konusu takım Bayern olsa anlarım ama Leverkusen neyin nesi. Premier Lig'de top koşturmak gibisi var mı?

Eren, Kicker'a konuşmuş:

"I have full trust in the plans of Leverkusen. They have convinced me how, and with which players, the plans will happen. I really have no interest in making such a move. I am not the type of guy that changes his opinion often. We all want to win the league and then I am going to Leverkusen."

Eren ay-yıldızlı formayı giymese de Türk kanı taşıdığı belli. Almanya'yı her türlü tercih edebiliyor İngiltere'ye...

4 yorum:

sethras dedi ki...

Bu durumda Leverkusen yönetimini tebrik etmek gerekir. Adamı çok iyi ikna etmişler...

kiwi dedi ki...

ben bu adamın fazla abartıldıgını dusunuyorum okadar iiide degil bence. Ayrıca adam tabiki almanyayı sececek cunku ha isviçre ha almanya orda dil sorunuda cekmez ve kultur sokuda yasamaz. Ancak ingiltereye giderse homesick olur bide dil bilmediginden anlasamaz arkadaslarıyla ayrıca İngilterede oynamak her babayigindin harcı değildir. Tuncay ,Tugay gibi gercek Turklerin harcıdır...

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
he has a great future, but he must stay some year at Bayer to improve and later we will see...
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

YK dedi ki...

Eren'in abartıldığını düşünmüyorum. Onlarca maçını izlemiş değilim ama milli takım performansı son derece iyiydi. Henüz 20 yaşında ve Avrupa kulüpleri onun çok daha iyi olacağını düşünüyor.