11 Şubat 2009 Çarşamba

Eczacıbaşı turu yarıladı...

Bugün CEV Indesit Bayanlar Voleybol Avrupa Şampiyonlar Ligi maçları oynandı. Avrupa kupasında Türk derbisi maçında Eczacıbaşı Zentiva Vakıfbank Güneş Sigorta'yı üstün bir oyunla 1-3 yenerk ilk maçı kazandı. Maç boyunca Eczacı'nın üstün oyunu vardı. Özellikle Eczacıbaşı'nda Vesna ve Nancy üstün oyunlarıyla maçın kazanılmasında büyük rol oynadılar. Maçın başından itibaren servis taktiklerini çok iyi kuran ve kullanan Eczacı, Güneş'in de servis atışlarına karşı bir çözüm bulamaması sonucu rahat kazandı açıkçası. Bu maçta Neslihan'sız oynamaları belki de Güneş'in dezavantajı oldu. Diğer oyuncuların Grün'ü de yeteri kadar besleyememesi, Maculewicz'in çabası da yeterli olmayınca maç koptu. 2-0'dan sonra 2-1 olması bir umut olmuştu ama 4. sette Eczacı maçı bırakmadı. Güneş'te hastalıktan dolayı Elif'in yeterli performansı verememesi de maçın skorunu etkiledi diyebiliriz. Elif'siz bir Güneş yeterli olamıyor bunu bugün görmüş olduk. Grün üzerinden doğru düzgün bir oyun oynamadılar bugün, böyle bir oyuncun varsa değerlendirmeye bakacaksın. Gerçi Eczacı'nın servislerine de çözüm bulamadıkları için, adam akıllı bir set oyunu yapamadılar, topu öldürmeyi başaramadılar. Seride 1-0 önde olan Eczacı büyük avantaj sağladı. Haftaya çarşamba kendi evindeki maçta düğüm çözülecek.

Türk Telekom ise öylesine rahat kazandı ki, hani beklentilerden iyiydi bugün. 3-0 net bir skor ve ikinci maç için büyük avantaj. 69 dakikada biten maçın rövanşı haftaya perşembe ve Türk Telekom'un artık ilk 8'e kalması garanti gibi...

Erkekler de ise Indesit Voleybol Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Fenerbahçe İtalyan takımına 3-0 mağlup olarak büyük avantaj kaybetti. İstanbul'da ki maç haftaya çarşamba günü ve tur için 3-0 gerekecek. Süprizlere kaldı gibi artık. Yine de Fenerbahçe'nin böylesine büyük takımlarla oynaması bizim için bir gurur oldu.

Hiç yorum yok: