1 Ocak 2009 Perşembe

UEFA FUTBOL ÖDÜLLERİ


UEFA'nın düzenlediği turnuvalardaki şampiyonların ardından bireysel ödüllere de değinmek gerekir...

YILIN FUTBOLCUSU ve YILIN FORVETİ: CRISTIANO RONALDO

Aslında bu sezon, bu ödülü kimin alacağı konusunda çoğu kimsenin şüphesi yoktu. Cristiano Ronaldo bu ödülü sonuna kadar haketti. Manu'nun bu sene hem Avrupa'da hem İngiltere'de şampiyon olmasında en büyük katkıyı Portekizli sağladı. Hazırlık maçında keşfedilen genç, Manu'ya çok şey kattı ve 2008'de zirve yaptı. Diğer olabilecek futbolcular Torres ve Messi ise Ronaldo abartınca geri planda kaldılar.

YILIN KALECİSİ: PETR CECH

Chelsea'nin hem ligde hem de Avrupa'da büyük başarı göstermesinde emeği büyüktür Çek kalecinin. Zaten ödülü de biraz o sebeple almış gibi görünüyor. Cech bu ödülü haketmedi demiyorum ama Casillas ve Buffon hatta van der Sar varken -ki hepsi iyi bir yıl geçirmişti- ödülün Çek kaleciye gitmesi çok da anlamlı gelmiyor.

YILIN DEFANSI: JOHN TERRY

Terry'nin alması sürpriz değil elbette. İngiliz defans bu ödülü her sene götürebilecek kapasitede. Rio Ferdinand almalıydı ya da Sergio Ramos almalıydı derseniz de itiraz etmem...

YILIN ORTA SAHASI: FRANK LAMPARD

Kaleci-Defans ve Orta saha ödüllerinin hepsinin Chelsea'li oyunculara gitmesi pek hoş olmamış. Chelsea hem ligde hem Avrupa'da son dönemeçte kaybedince kupaları teselli ödüllerini Mavililere vermeyi yeğlemiş UEFA. Lampard'ın annesinin vefatı olayı da ödülün yönünü etkilemiştir gibi geliyor bana. Ödül Xavi, Fabregas ve Gerrard'a da gidebilirdi.

Hiç yorum yok: