22 Ocak 2009 Perşembe

Başkanlar ve Hocalar


Arjantin milli takımı hocası Maradona yardımcı antrenör olarak getirmek istediği Oscar Ruggeri'ye AFA'nın izin vermemesinden şikayetçi.

"Obama picks whoever he wants in his cabinet, but they (the AFA officials) do not let me pick Ruggeri..."

Obama istediğini getiriyor, ben niye getiremiyorum naraları atıyor. Ben de bu işi anlamıyorum. Futbol Federasyonu olarak güvenmiş getirmişsin Maradona'yı, bırak adam istediğini yardımcı alsın istediğini antrenör. Güvendiğin adamın tercihlerine neden karışırsın. Daha mı faydalı olacaktır senin getirdiğin, Maradona'nın istemediği bir yardımcı.

Bunu Türk takımlarının başkanları da çok yapıyor. Hoca'yı getiriyor ama transfer tercihlerini kendi yapıyor. Fenerbahçe'de de var Beşiktaş'ta da var bir başkasında da var.
Demirören, hoca getirir transferi kendi yapar. Hatta önce transferi yapıp onun üstüne hoca getirdiği bile oldu. Onlarca adam alıp üstüne Del Bosque'yi getirdi. Ardından Rıza'yı getirdi bi hata yaptı. O yaptığın hatanın arkasında dursa bari. Adamın istediği oyuncuları almadı, Kleberson, Ailton geldi. Eyvallah ikisi de iyi oyuncu ama senin hocan istememiş ki onları, sen alıyorsun, güvenmiyorsan neden takımın başına getirirsin...

Hiç yorum yok: