20 Ocak 2009 Salı

RocknRolla



Dün Zanzi ile birlikte tam bir Guy Ritchie filmi olan RocknRolla'yı izledik. Hemen herkezin yapacağı gibi filmi izlerken efsane Guy Ritchie filmi olan Snatch ile kıyaslamadan da duramadık tabi. Snatch kalitesini yakalayamamıştı film. Özellikle oyunculardaki renklilik falan RocknRolla'da eksik kalıyordu biraz. Bunun yanında Snatch'e oranla bu filmde gözümüz altyazıya daha çok gitti. Sanırım İngiliz aksanının daha yoğun bir şekilde kullanılması bu sonucu verdi.


Oyuncu kadrosu Snatch kadar renkli olmasada yine de çok tat verdiler açıkcası. Guy Ritchie denince akla ilk gelen oyuncu olan Jason Statham'ın bu filmde olmaması enteresan tabi. One Two rolü ile filmde yer alan Gerard Butler'ı 300'den hatırlıyoruz. Güzel bir oyunculuk çıkarmış yine. Özellikle Ruslar ile olan kovalama sahneleri tam bir efsane olmuş. Bu arada o iki Rus'un da hakkını vermek gerekiyor. Dialogları olsun hareketleri olsun filmi uçuran kesitlerdendi kesinlikle. Filmde yer alan adamın Jeremy Piven'ın rolü ise küçük bir roldü. Hip-Hop sanatçısı Ludacris ile birlikte bir klubün sahibiydiler.


Filmdeki en tat veren karakter ise Johnny Quid rolü ile Tobby Kebbel'di. Mark Strong'da tam bir Andy Garcia tadı yakalamış. Bu arada filmin sonundaki "Johnny, Archy and The Wild Bunch will be back in the real Rocknrolla" sözü ile bir devam filminin yolu açılmış oldu. Belkide devam filminde Jason Statham'da rol alır belki.

Film ilk olarak Kanada'da 4 Eylül 2008'de Toronto Film Festivalinde gösterime girmiş. Amerika'da 8 Ekim'de limitli olmak üzere 31 Ekim'de tam olarak gösterime girmiş. Yaklaşık 40 ülkede daha gösterime girmiş olmasına rağman hala Türkiye'deki gösterim tarihinin belli olmaması enteresan açıkcası.

Hiç yorum yok: