12 Ocak 2009 Pazartesi

Turbo'dan seriye devam...

14 yarış ve hepsi birincilik. 12si uzak ara hatta. Ben uzun zamandır böyle at görmemiştim. Ayabakan'ın talihsiz bir ikincilik yaşaması serisini bozmuştu, Turbo ise yarış üstüne yarış koşuyor ve hiç kaybetmiyor. Baştan sona liderliği alıyor ve rahat bir şekilde bitiriyor. Hipodromda izleyenler için ne zzevk doğrusu... Şimdi Turbo'nun tek eksiği kaldı bence. Artık büyük yarışlardan çıkaracağı birincilikler ile gerçek bir şampiyon at olmak. 4 yaşına bastı artık. Yalnız bu kadar sık koşturulmasını enteresan buluyorum. At her ne kadar kapasiteli bile olsa, bu sıklık zorlamaz mı acaba atı? Neyse, bugünü de kayıpsız atlattı Turbo. Şimdiden 1.309.000 YTL ödül kazanmış Turbo. Daha da yolu var. Ne diyelim böyle atın olsun, hayatın neşeyle dolsun:)

Üzücü bir haber de var atçılık camiasından... 7 Ocak'ta koşulan yarışta, koşturduğu Mehmethan isimli attan düşmesi ve Oğulhan isimli atın da üstüne basması sonucu ağır bir travma yaşayan ve yoğun bakımda tutulan jokey Gürkan Hüsnü Oker yaşam savaşını kaybetti. Malesef ve üzülerek, Gürkan Hüsnü Oker'e, Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine ve atçılık camiasına başsağlığı diliyoruz.

İstanbul, 1978 doğumlu olan Gürkan Hüsnü Oker, 1992 yılında Apranti olduktan sonra 2000 yılında jokeyliğe terfi etti. Meslek yaşamı boyunca 4302 koşuda at binen Oker, 451 birinciliği, 473 ikinciliği, 457 üçüncülüğü ve 487 kez de dördüncü olmuştu. Gürkan Hüsnü Oker son birinciliğini, 18 Aralık 2008 günü yapılan İzmir yarışlarında Mert Melih isimli safkanla elde etmişti.

Hiç yorum yok: