18 Ocak 2009 Pazar

Patrick Vieira


Patrick Vieira'yi erken çökenler listesinde Emerson'un altına yazarım. Emerson 30'unda Vieira da 32'sinde çöktü. Kabul ediyorum genç değiller elbette ama 30'unda 32'sinde hala çatır çatır oynayan Cafu'yu, Roberto Carlos'u, Giggs'i, Zidane'ı düşününce Vieira-Emerson erken pes ettiler gibi geliyor. Oynadıkları mevkii insanı biraz yıpratan bir bölge ancak Cafu-Carlos da insanı 10 yaş yaşlandıran bölgede oynamadı mı?

Juve düşünce Vieira ben giderim arkadaş deyip Milano yolunu tutmuştu. Milano'nun havası ona Ibra'ya yaradığı kadar yaramadı. Bir yıl oynadı sonra yedek kulübesinde beklemeye başladı. Defansın önünde onlarca adamı yoktu Inter'in ama buna rağmen Mancini Fransızı tercih etmiyordu. Bu sezon da çok istikrarlı görünmüyor; şimdiye kadar 10 lig maçına çıkabilmiş.

Domenech'in kaptanı milli takımı bırakabileceği sinyalleri veriyor:

"I am fed up with being repeatedly injured. If I will get injured one more time, I will choose to retire from the national team. That would break my heart, but I would have to do so. I am tired of playing just five or six games with my club, than play for the NT, get re-injured and than miss two or three months of action again".

Fransa için çok sıkıntı olacağını sanmıyorum. Kapı gibi Diarra'ları var. Onlar olmadı mı Flamini'si Diaby'si var...

Hiç yorum yok: