9 Ocak 2009 Cuma

Celtics'de neler oluyor?


Celtics bu aralar zor günler geçiriyor. Noel gecesindeki Lakers maçından bu yana bir türlü kendilerine gelemediler.(Bununla ilgili lakers taraftarları güzel bir grafik hazırlamış) Lakers maçının ardından Golden State Warriors'a yenilmeleri çok süpriz değildi zira Lakers gibi bir takımla oynadıktan sonra back to back yapmaları yani ertesi gecede maç yapmalarının onları zorlaması beklenebilir bir durumdu. Ancak daha sonra Knicks'e yenilmek ve hemen ardından gelen Bobcats yenilgisi çok yaralayıcı. Geçen gün ise Tmac'siz ve Artest'in son dakikalarda oyun dışına atıldığı bir maçta Rockets'ı yenememeleri artık sıkıntıların iyice su üstüne çıktığının göstergesidir. Bu sıkıntılara gelirsek;


1. Yazın Hornets'e kaptırılan James Posey çok önemli bir kayıp. Red olsa "Posey'i satan şampiyonluğu satar" derdi açıkcası. Neydi peki Posey'i önemli kılan?Kendisi benchden gelip önemli katkılar sağlayan nadir oyunculardan biriydi celtics'de. Üstelik oyunun iki tarafındada etkili oluyordu. Yaptığı savunma ve boş kaldığındaki ceza şutları birçok takımın canını yaktı geçen sene. Üstelik daha önceden şampiyonluk yaşamış ve playoff tozunu oldukça yutmuş çok değerli bir veterandı Celtics için.

2. PJ Brown da Posey gibi benchden gelen çok öenmli bir veteran ve görev adamıydı. Pota altındaki Perkins-Garnett tarafından sağlanan sertliğin tüm maç boyuna yayılmasını sağlamıştır. Kendisi emekli olduğunu açıkladığı için ondan yana bir ümidi kalmadı Celtics'in.




3. Rondo'nun şut atmaktan çok çekinmesi. big 3 savunulurken yapılan ikili sıkıştırmalar sonucu boş pozisyonda toplar alan rondo'nun şut çekmekten çekinmesi karşı takımın savunmasına çok önemli bir katkı sağlıyor. Böylece karşı takımlar Rondo'yu riske ederek ikili sıkıştırmaları çok daha rahat ve sık yapıyorlar.

4. Garnett'in hücumda oldukça vasat oluşuda önemli. Takımı ofansif yönden Pierce taşıyor ve bazen Pierce'da yetmiyor. Garnett'in savunmasına diyecek birşey yok ancak hücumda bu kadar vasat olmamalı.Birde rakiplerine yaptığı salak salak hareketleri ve diklenmeleri bıraksın artık. Yeteri kadar antipatik oldu.

Peki ne yapabilir Celtics?


1. Öncelikle benchden katkı sağlayacak bir oyuncu bulmalılar. Celtics'in ilk beşi ligin en iyi ilk beşi ancak benchide sanırım en zayıf olanıdır. Bu aralar dedikodusu geçen Stephon Marbury bence doğru bir tercih olur. Marbury daha Knicks tarafından buy-out edilmedi ancak 2010 hedefleri oldukları için Marbury'i takas etmezler kesinlikle ama buy-out mümkündür.Böylece serbest kalabilecek Starbury'de Celtics'e katılabilir.Kendisi her nekadar sorunlu olsa ve bu aralar kafayı oynatmış olan Garnett ile eskiden gelen bir gerilimleride olsa benchden gelip yapacağı skor katkısı çok önemli olur bence.

2. Yine benchden gelicek bir uzun gerekli yani geçen seneki PJ Brown gibi oynayabilecek birisi. Oklahama Thunders buy-out ederse Joe Smith önemli bir aday Celtics için.


Bunların yanında Rondo ve Garnett'in de hücumda daha çok sorumluluk alması gerekir. Yalnız bu kadar soruna rağmen Celtics neredeyse Lakers kadar şampiyonluk yolunda şansı vardır bence. Cleveland'ın ligdeki maç kazanma oranı daha yüksek olabilir ancak bence Celtics Cleveland'dan daha iyi bir takımdır. Bu takım geçen sene şampiyon olmuştur ve her nekadar önemli kayıplar yaşamış olsada ana çekirdek bir arada oldukça her zazman çok iddialı olurlar şampiyonlukta.
Rudy Tomjanovic'in meşhur sözü ile bitirelim; Don't ever underestimate heart of a champion.

Hiç yorum yok: