9 Mart 2009 Pazartesi

MVP Adayları



Her sene tartışıldığı üzere bu senede MVP ödülünün kime gideceği konusu tartışılmaya devam ediyor. Herkesin kendisine göre MVP olabilme kriterleri var. Bazıları o sene en iyi rakamları elde eden oyuncu olmalı derken bazıları en iyi takımdaki en iyi oyuncu olmalı diyor. Bence galibiyet sayıları arasındaki farklar çok abartı olmadığı sürece oyuncunun rakamları ve bulunduğu takıma önemi galibiyet sayısından çok daha önemlidir. Bu sezon öne çıkan 3 ismi inceleyelim;


LeBron James : Geçen sezon elde ettiği rakamlar onu MVP adayları arasına sokmuştu ancak takımının galibiyet oranının düşük olması onu diğer adaylardan bir adım geride tuttu. Bu sezon ise takımı normal sezonun en iyi galibiyet yüzdesini tutturma peşinde ve NBA'de playoff'u ilk garantileyen takım dahi oldular. İki sezon arasındaki fark daha çok Mo Williams'ın Cavs'a iki ekmek bir süt karşılığı gelmesi ile takımın önemli bir gelişme kaydetmesi sayesinde oluşsa da bu takım bu seviyeye LeBron sayesinde gelmiştir. Cavs'ın bu kadar gelişme kaydetmesi sonuçsuz kalmaz ve muhtemelen MVP ödülü LeBron'a gider.

2008-2009 İstatistikleri: 28.1 ppg 7.4 rpg 7 apg 1.7 spg 1.2 bpg %48.8 fg %33.9 3pt fg %76.9 ft
0.790 Galibiyet yüzdesi


Kobe Bryant : Ligin zirvesindeki Lakers'ın süperstarı Kobe son 3 senede olduğu gibi yine MVP adayları arasında. Geçen sezon bu ödülü sonuna kadar hakederek kazandı. Bu sezon Bynum'un dönmesi ile daha az top kullandığından dolayı rakamları biraz düştü ancak Bynum'un yeniden sakatlanması ile Kobe'nin rakamları yeniden yükselişe geçti. MSG'daki müthiş performansı, Lakers'ın diğer iki şampiyonluk adayları Cavs ve Celtics'i içerde dışarda yenmesi ve Lakers'ın şu anda en yüksek galibiyet yüzdesine sahip olması Kobe'yi önemli bir aday haline getiriyor. MGS'da MVP tezahuratları alması çok doğal. Eğer geçen sezon bu ödülü alamamış olsaydı bu sezon atlamazlar verirler derdim.

2008-2009 İstatistikleri: 28 ppg 5.5 rpg 4.9 apg 1.3 spg 0.4 bpg %47.4 fg % 33.9 3p fg % 86.9 ft
0.806 Galibiyet yüzdesi



Dwyane Wade : Geçen sezon herkesin sorduğu bir soruydu: "Bir Wade vardı ne oldu ona?" Cevabı Rudy Tomjanovich versin: "Don't ever underestimate the heart of a champion!". Wade Miami'yi tek başına taşıyor resmen. Gasol gelene kadar Lakers'ı taşıyan Kobe'den beri bir takımı bu kadar taşıyan bir oyuncu görmemiştim. Hemen herşeyi yapıyor Flash. Rakamları inanılmaz boyutlarda ancak Miami'nin galibiyet sayısı bu rakamlara çok yazık ediyor. Miami'nin galibiyet oranı yüzünden muhtemelen MVP ödülünü kazanamayacak Wade ama bu sezonki performansı sürekli akıllarda yer edicek bir cinsten.

2008-2009 istatistikleri: 29.4 ppg 7.6 apg 5.1 rpg 2.2 spg 1.4 bpg %49.2 fg %30 3pt fg %76.6 ft
0.532 Galibiyet yüzdesi

Hiç yorum yok: