26 Mart 2009 Perşembe

Futbol Emperyalizmi ve Halil Ünal

Halil Ünal'ın çıkışları beni cezbediyor. Hele şu son açıklamaları daha fazlası. "Bizim için Allah'tan büyük yok, üç büyük nedir bilmeyiz." demiş. Okuduktan sonra çoğu kişinin güldüğüne eminim ama ben aynen katılıyorum. Başkanın bu açıklamlarıyla değinmek istediği asıl konuya inmek lazım. Çoğumuzun bunu düşünmedği aşikar. Nedenini en sona bırakıyorum.

Öncelikle söylenmesi gereken, Turkcell Süper Ligi'nde her takımın kendine göre büyük olmasıdır. Taraftarıyla, camiasıyla bir varlık gösterebilyorsa eğer bir kulüp, büyüklüğüne diyecek bir lafımız olamaz. Ben Eskişehirsporlu olarak Eskişehirspor'dan daha büyük bür takım olmadığına inandığım gibi, Ankaragücülü arkadaşlar da aynı duyguyu Ankaragücü için yaşıyorlardır. Buraya kadar zaten kimsenin zıt fikirde olmadığına eminim. Peki asıl problem nerede?

Başkan'ın açıklamlarının devamında da bu yatıyor işte. Aslında burada hedef İstanbul takımları falan da değil. Hedef Türk futbolunu İstanbul takımlarından ibaret sayanlar. Bütün Anadolu takımlarını görmezden gelenler ve bu duruma ön ayak olan futbol otoriteleri, spor medyası. Böyle olunca bu takımlarda kendilerini Türk futbolunun efendileri olarak ilan edip, saçma sapan yatırımlar ve para savurmalar ile Türk futboluna hizmet etmeyi bırakın, zarara kadar götürüyorlar. İşte bu zihniyet, Türk futbolunun gelişmesine en büyük engel olduğunu söylemek istiyor başkan bu konuşmasıyla. Aslında her açıklamasında bunu yansıtıyor ama bizim insanımız bunu anlamakta direttiği için ajansspor.com sitesinde 400'e yakın mesaj gelmiş habere. Artık diyecek bir şey yok. "Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az." En azından ben bunu anladığım için çok mutluyum, sizi bilemem...

2 yorum:

csr dedi ki...

sevgili deepman, sen anladigin sey icin cok mutlu olmussun ya, adam da sen bunu boyle anla da mutlu ol diye solemis.. bunu da anla :)

omer26 dedi ki...

Anlamayacak hatırlayacaksınız. unuttuğunuz ANADOLU EFSANESİ geri döndü çünkü. Tarih tekerrürden ibaret değildir. Bu lig sadece 3-4 takımla oynanmıyor.