28 Ağustos 2013 Çarşamba

Sol bek gelecek dertler bitecek

 
Beşiktaş'ta bu sezon en çok konuşulan transfer söylentileri Ronaldinho, Adebayor ve sol bekti. Ronaldinho ve Adebayor'u anlıyorum. Mmarka futbolcular ve isimlerinin gündemde kalması normal. Peki ya sol bek?

Beşiktaş'ın sol bek problemi var elbette ama forvet problemi de var aslında. Daha savunmacı ön libero problemi de var denebilir. Şu ana kadarki görüntüde stoper problemi de yok denemez. Sözün özü sol bek problemi var ama oluşturulan izlenim Beşiktaş sol bek alırsa tüm sorunlar çözülecek yönünde. Bu yanlış...

Beşiktaş'ın bu sezon oynadığı resmi maçlarda en fazla aksayan bölgeler sol bek, stoper ve forvetti. Forvetin defosu takım kazandığında pek belli olmaz. Almeida'nın kaçırdığı net gol pozisyonu unutulur belki ama Escüde'nün hatası akıllara kazınır. O yüzden savunma zaafları daha fazla dikkat çekmektedir.

Beşiktaş henüz ideal ikilisini bulmuş değil. Ya da bir başka tabirle ideal ikili henüz idealleşmiş değil. Sivok'un yanında Escude oynatılıyor. Toraman, Ersan ve Franco fırsat bekliyor. Biliç, Escude'ye güveniyor. Fransız oyuncunun hatalarına rağmen Hırvat hoca onda ısrar ediyor. Mmuhtemelen bir süre daha ısrar edecektir. Sonrasını biraz da Escude'nin performansı belirleyecek. Buradaki sıkıntı zamanla aşılacağa benziyor.

Sol bekte ise durum farklı. Geçen sene devre arasında İBB'den Gökhan Süzen alınmıştı. Süzen'den önce Uğur Boral deneniyordu. Olmadı. İkisi de takıma oturmadı. İiki sol açık kökenli oyuncunun da oturması daha şaşırtıcı olurdu zaten. Köybaşı, 1 yıldır sahalarda yok. Yerine adı geçen isimler Holebas ve Büttner. Büttner'in kiralanması üzerinde duruluyor, Holebas'ı kulübü kiralamaya yanaşmıyor. Öncelikle kiralık formülü oldukça mantıklı. Hatta yabancı oyuncu alınacaksa tek mantıklı seçim. Kimin olacağının da bugün pek önemli olduğu düşünülmüyor, zira herkes Ersan'dan iyidir algısı var.

Sol beke transfer şart. Alınacak da. Ancak sol bek sorununun çözümüyle takım seviye atlamayacaktır. Problemini çözmüş olacaktır.

Hiç yorum yok: