27 Ağustos 2013 Salı

Dönemin Robben & Sneijder'i: Di Maria & Mesut

 
Bundan 4 yıl önce Real Madrid Galacticos'u tekrar kurarken Ronaldo ve Kaka'yı kadrosuna katmıştı. Dönemin en büyük beş yıldızından ikisini kadrosuna katmıştı. Bunlarla yetinmeyip bir de Benzema'yı almıştı. Madrid bu transferler için iyi bonservis öderken, bazı oyuncuları elden çıkarmak zorunda kalmıştı. Dönemin hocası Pellegrini gitmelerine karşı çıkmıştı ancak Robben Bayern'e, Sneijder de Inter'e transfer olmuştu.
 
O dönem Hollandalılardan uzaklaşmak isteyen Real için iki yıldızı gözden çıkarmak pek zor olmamıştı. Yeni yıldızlar başkan Perez'in yüzünü güldürüyordu ve Perez, Barcelona'ya karşı böyle bir sistemi doğru görüyordu.
 
Robben o dönemden beri Bayern'de oynuyor ve ara ara gözden düşse de Bayern için hala etkili bir silah olarak göze batıyor. Üstelik geçen sene de Şampiyonlar Ligi'ni kaldırmayı başardı. Sneijder ise Mourinho ile bir Şampiyonlar Ligi alırken geçen sene takımda revizyona giden Inter'de transfer listesine kondu veGalatasaray'a geldi. Bugün hala piyasası var.
 
Bugün de benzer bir değişim olabilir. Bale transferi, Real Madrid için çok kolay sindirilebilecek bir transfer değil. Galli oyuncu için çok ciddi para ödendi. Bu yükü biraz olsun hafifletmek için eldeki bazı oyuncuların satılması muhtemel. Di Maria ilk adı çıkandı, zira bu transfer öncesinde bile Arjantinli'nin yeri kulübe olmuştu. Benzema'nın arkasındaki 3 oyuncu Isco, Ronaldo ve Mesut olacaktı. Di Maria'nın satışı başkan ve Ancelotti tarafından yalanlandı. Satmayı düşünmediklerini söylediler. Bugün Arsenal, PSG ve Manchester United ilgileniyor onunla. Real'in bugün satma planı yok belki ama iyi bir bonservis önerisini de geri çevrilmeyeceği düşünülüyor.
 
Öte yandan Mesut için de benzer durum söz konusu. Bale'in gelişiyle kulübeye paslanacak isim Mesut olacaktır. Mesut'ın Madrid'de yedek kalmayı kabulleneceği düşünülemez. Zaten menajeri görüşmelere başladı. Onun da ismi Manchester ile anılıyor. 45 milyon € bonservis bedeliyle Old Trafford'a transfer olacağı düşünülüyor. Sadece Manchester değil Arsenal de onunla ilgileniyor. İkisi için de kaliteli transfer olur.
 
Real'in Bale tercihi de ısrarı da tartışılır. Galli oyuncunun Madrid'de nasıl performans göstereceği de soru işareti. Elbette muazzam bir yetenek ama bu parayadeğer mi? Ronaldo etkisi oluşturur mu? Ben sanmıyorum. Ronaldo etkisi vermez ama takıma çok şey katar.
 
Real'in bu parayı bir şekilde çıkarması gerekiyor ve Perez, Bale'in Uuzakdoğu'da tanınırlığını da kullanmak istiyor. Zira Beckham'dan çok iyi para kazanmışlardı. Becks'in transferinin ilk gününde 8000 forma satılmıştı. Bale'de de bu yöntemi kullanacaktır.

Hiç yorum yok: