22 Ağustos 2013 Perşembe

3 maçla Yanal'ın geleceği

 
Ersun Yanal yönetimindeki Fenerbahçe önce Süper Kupa finalinde Galatasaray'a boyun eğdi, ardından ligde 2-0 öne geçmesine rağmen Konya deplasmanında 3 puan bıraktı ve son olarak bugün Şampiyonlar Ligi play-off maçında evinde Arsenal'e 3-0 yenildi. Bunların yanında Salzburg'u elemesi de kazanç tarafındaki notlar.

Ersun Yanal kötü başladı ve şimdiden onun gitmesini isteyenler var. Peki neden? Yıllarca istikrarı savunup, Machester'ın Sir Alex'i 6 yıl başarı gelmemesine rağmen tutmasını örnek olarak verenler sussun o zaman. 1 yıllık sözleşmeli adamı savunmuyorum. Biliyorum 1 yılla da istikrar olmaz ama ben ona da tepki gösteriyorum.

Ersun Yanal, Fenerbahçe'de başarılı olur, olamaz bilmem. Sezon sonu gönderilir, gönderilmez bu da çok umrumda değil ama 3 kötü sonuçla bir adam asılmaz. Ersun Yanal değil de bu sonuçları alan Guardiola olsaydı da benzer tepki olacak mıydı? Sanmam... O halde asıl tepki isme. Bugün hocanın gitmesini isteyenler aslında daha çok sonuçtan bağımsız istiyorlar. Buna anlayış gösterebilirim. Başarısız olacağını düşünüyordur ve gitmesini istiyordur. Ancak sadece bu sonuçlara bakarak hocanın geleceğine karar verilmemeli.

Hiç yorum yok: