11 Mayıs 2012 Cuma

Aile Bağları #2

Aile bağları #1'in ardından serinin ikinci bölümüyle devam edelim. İlk bölümde Jorge Solari & Fernando Redondo ilişkisinin ardından Maradona & Aguero'dan bahsedecektim. Unutmuşum. Ondan bahsederek başlamış olayım.
 

Alexander Hleb, Hleb kardeşlerin büyüğü ve ünlü olanı. Arsenal'deki sağlam kariyerinin ardından Barcelona büyüsüne kapıldı ama olmadı. Barça, onu sisteme oturtamadı. Resmiyette 4 yıl Barça'da kalan bir bonservisi var ama 3 yılı başka kulüp forması altında geçti. Kardeşi Vyacheslav Hleb ise çok daha zayıf bir kariyere sahip. Ortak kategoriye alamayacağımız bir sürü kulüpte oynadı ve bugün kariyerini, ülkesinin takımı FC Gomel'de sürdürüyor.
 
Bu blog İngilizler için olsaydı belki Romaschenko ismini anmazdım ama ülkemizden geçen Maxim'den bahsetmeden olmaz. Gaziantepspor'un ülkemize kazandırdığı ve doya doya izlediğimiz adam Maxim, daha sonra Trabzonspor ve bir süre daha sonra Bursaspor forması da giymişti. Romaschenko hali hazırda Belarus milli takımının en golcü oyuncusu. Ağabeyi Miroslav ise Maxim'in kardeşi olarak anılıyor.
 
Futbolcu çıkan aileden en az 1 futbolcu daha çıkması geleneği Afrika kökenli futbolcularda daha fazla. Mesela Romelu Lukaku. Chelsea'nin genç yeteneğinin, yetenekleri belki de babası Roger'dan geliyor. Babasından daha yetenekli olduğu kesin ama yeteneğin kalıtsal olabileceği tezini savunacak biri varsa bu örneği de aklında tutsun. Baba Lukaku kariyerini Belçika ağırlıklı geçirse de, oğul Lukaku şimdiden Premier Lig yollarını tuttu.
 
Ülkemizden geçen bir başka isim de Mpenza. Zaten ülkemize geldiğinde de tartışmalar olmuştu. Bu iyi olan Mpenza mı, yoksa kötü olan Mpenza mı? 2001 yılında Galatasaray formasını giyen, pardon giymeyen Mpenza büyük olan ve aslına baktığımızda daha zayıf kariyere sahip olan Mpenza. Kardeşi Emile Mpenza ise CV'sine Schalke, Hamburg ve Manchester City'i yazmış durumda.
 
Peki Belçika futbolu için çok önemli bir isim olan Gert Verheyen'in, Rene Verheyen'in oğlu olduğunu biliyor muydunuz diye sorup mükemmel bir bağa giriş yapıyorum. Sevilla forması giyen Emir Spahic ve ağırlıklı olarak Bosna liginde forma giyen kardeşi Alen Spahic. Burası normal. Hatta banane deyip geçilebilir bir bilgi ama bu kardeşler Edin Dzeko'nun kuzeni.
 
Francisco Copado ismi çok tanıdık değil aslında. Hamburg doğumlu oyuncu Hamburg, Mallorca, Frankfurt ve Hoffenheim formaları giymiş. Copado'dan çok biz eniştesini tanıyoruz. Hasan Salihamidzic. Bosnalı oyuncu ile Copado arasındaki ilişki biraz Solari ile Redondo arasındakine benziyor. Salihamidziç Hamburg'un A takımına yükseldiğinde Copado Mallorca'ya transfer olmuş.
 
Biraz soluklanalım. Şimdilik 2.Bölümü burada bitirelim.

Hiç yorum yok: