12 Şubat 2012 Pazar

Yeşil Almanya

Almaya 2012 Avrupa şampiyonası formalarını açıkladı. Elbette Adidas giyiyorlar. Zaten Dünya üzerinde Adidas ambleminin en çok yakıştığı forma da Almanya forması. Ayrıca formaları da en iyi milli takım formalarından biri.


Almanlar bu kez biraz stil değiştirmiş görünüyorlar. Bilindik çizgilerinni dışına çıkmışlar. Forma, Almanya bayrağının içerdiği reknlerin aksine yeşil. Bir efsaneye göre bu yeşili İrlanda'dan aldıkları söyleniyor. Hikaye de şöyle. 2. Dünya avaşı sonunda Almanya ilk maçını İrlanda ile yapıyor ve İrlandalıların rengini alıyor.


Tabi bu sadece bir efsane. Oysa resmi kayılat böyle demiyor. Bir kere hikayenin başında yer alan 2. Dünya savaşı sonrası ilk maçını İrlanda ile yapıyor kısmı doğru değil. Almanlar ilk maçlarını İsviçre ile yapıyor. Dolayısıyla yeşil forma kısmı bir hikayeden ibaret. Peki nereden çıktı bu yeşil? Almanların geçmişte de yeşil forma ile mücadele ettiği biliniyor. Almanya Futbol Federasyonunun logosu da yeşil zaten.


Dolayısıyla her ne kadar benzese de İrlanda ile alakası yok. Diğer taraftan forma çok hoş. Hatta çok hoştan da fazla övgü hakediyor.

Hiç yorum yok: