19 Şubat 2012 Pazar

Beşiktaş 3-2 Gençlerbirliği / Sevindirmeyen Galibiyet

Beşiktaş için tamamen önemsiz bir maç değildi ama çok fazla da önemi yoktu açıkçası. Sadece umutları bir sonraki maça taşıyan bir maçtı. Umudumuz da "Hayat varsa umut vardır" kadar işte... Rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe kazanmış; Alttan Trabzon sağlam geliyor. Baskı büyüktü...


İnönü'de Egemensiz çıkılacak bir maçtı. Savunmanın ideal dörtlüsünü oluşturan Hilbert ve Köybaşı zaten yoktu. Sivok idealin tek savunucusu olarak maça başladı. Sağda Ekrem, solda Tanju, Sivok'un yanında da Ersan. Bugün savunmanın en fazla aksayanı Ersan. Sakatlıktan yeni dönen ve hala çekingen oynayan Ersan. Canımdır, hata yapmaya hakkı var bugün.


Ortada Ernst, Necip, Fernandes, Veli, Quaresma vardı. Sağlam basabilecek bir ortasaha ve kanadın birinden hücum geliştirebilecek bir Quaresma. Kağıt üzerinde fena durmuyordu ama sahada o kadar iyi durmadı. İlerde de tek forvet Almeida. Almeida yerine Pektemek olsa eyvallah derdim.


İlk yarıyı izlerken sık sık şunu dedim: "Biz nasıl gol atacağız?" Gerçekten gole çok uzak oynuyoruz. Gençlerbirliği golünden önce de sonra da gole uzaktık. Top Beşiktaş'taydı ama ölü bölgelerde. Kazanmak için birşeyler yapmak gerekiyordu. Carvalhal de yaptı ve maçı çevirdi.Benim kafamda Veli Pektemek değişikliği vardı ancak Portekizli Simao-Necip değişikliğine gitti. İyi de oldu aslında.


Gençlerbirliğinin ilk golü Ersan'ın hatası, ikinci golü de Cenk'in. Ersan'a bugün kızmıyorum. Sakatlıktan döndü ve toparlanması zaman alacaktır ve oynayarak toparlanacaktır. Cenk'e kızgınım. Bu hataları yapmamalı. Kalede güven vermiyor. Bugün akıllarda Trabzon'un kalecisi Onur varsa Cenk'in bunu sorgulaması lazım.


İkinci yarıya Beşiktaş çok hızlı başladı. Kaleyi çok kez yoklayan Q7 savunmaya da çarpan topla golü buldu. 1-1 sonrası 2-1 geçikmedi. Ekrem'in ortasında Hugo Almeida golü buldu. Azofeifa'nın moral bozan golü sonrası Fernandes'in golünün erken gelmesi takımı yeniden rahatlattı. Beşiktaş gollerin dışında da çok pozisyon buldu ancak değerlendiremedi.


Bugün "Canlı Gool" programında hakemlerin topla oynamak isteyen oyunculara karşı tavırlarından bahsetmiştim. Bugün yine benzerini taşadık. Fernandes'i yine çıldırttılar ve o da yine dayanamadı. Ardarda yapılan iki faul ve sonrasında çıkmayan kart Portekizliyi yine çıldırttı ve rakibinin üzerine yürüyen Fernandes sarı kart gördü. Haftaya Galatasaray maçında yok. Beşiktaş'ın en iyi 2-3 adamından biri, yine bir derbide yok. Fernandes'in kendini biraz dizginlemesi lazım. Ancak üzerinde daha çok çalışması gerekenler hakemler. Bu konuda tek mağdur Fernandes değil. Zamanında Lincoln de çok çekti, Quaresma da çekiyor, Fernandes de..


Haftaya Galatasaray maçı var. Puan tablosu çok da umrumda değil. Bugün için daha önemlisi derbinin skoru. Daha da önemlisi Braga maçı.

Hiç yorum yok: