13 Mayıs 2009 Çarşamba

Türkiye Kupası Beşiktaş'ın


Beşiktaş sonuna kadar hakettiği kupanın sahibi oldu. Duble için ilk kupa geldi...

Turnuva boyunca tek mağlubiyet aldı, o da ilk maçın rehavetiyle çıktığı Ankaraspor maçıydı. Fenerbahçe ise mağlubiyetsiz bu güne kadar gelmişti.

Fenerbahçe için 26 yıllık özlem, Beşiktaş için dublenin ilk ayağı niteliğindeydi kupa, siyah-beyazlılarda en çok korkulan nokta daha önce Fenerbahçe'nin başına gelen, iki kupayı da son anda kaçırmaktı. Neyse ki olmadı...

Denizli orta saha- forvet hattını bozmamıştı ama defansla biraz oynamıştı. Ali Bilgin'in sağ bek oluşu sebebiyle daha hücumcu Ekrem sol bekte görev aldı. Sağ beke de Carlos-Ugur ikilisine savunmada karşı koyabilmek bakımından Toraman'ı koymuştu. Kağıt üstünde süper bir taktik anlayışı gibi görünse de ben buna baştan beri karşıyım. Beşiktaş artık büyük takım gibi oynamalı. Beşiktaş Fenerbahçe'yi değil, Fenerbahçe Beşiktaş'ı düşünmeli...

Kalede Hakan benim için büyük sürpriz olmadı. Kupanın kalecisi finali de haketmişti, nitekim kritik kurtarışlar da yaptı.

Fenerbahçe kalecisi de Hakan ile aynı kontenjandan gelmişti ama o kadar başarılı değildi. Kanatlardaki toplarda anlamsız çıkışları Türk kalecilerinin yan top zaafından çok daha farklı. Bir başka zaaf bu. Yusuf'un golü de bu şekilde geldi zaten.

Bobo onu atsaydı maç farka giderdi ancak kaçırdı, aynısını, hatta daha zorunu Guiza attı. İkinci yarıda Aragones'in değişikliği ne kadar hatalıysa Denizli'ninki de o kadar doğruydu. Bobo bir net pozisyon daha harcadı ancak sonra kendini affettirecek golü buldu. Denizli bol şut çekin demiş belli ki. Siyah beyazlılar kaleyi gördükleri yerden vurdular.

Tello'nun füzesi direkte patladı. Yusuf'un savunma hatasıyla kazandığı topa savunma müdahale etti ama Bobo sağlam vurdu kafayı. Son gol Holosko'nun yeni doğan bebeğineydi...

Benim gözümde maç 4-1 bitti. Guiza'nın yaptırdığı penaltı sahtekarlık, düzenbazlık kokuyordu. Hakem maç boyunca rezil ettiği maça yakışır bir biçimde verdi penaltıyı. MHK Saraçoğlu'nda Beşiktaş'tan bu denli tepki toplayan bir hakemi iyi cesaret edip vermiş maça.

Fenerbahçe için özlem devam etti. Kartal son dönemlerin kupa abonesi. Nobre'nin dönüşü de ayrıca mutluluk vericiydi...

Lige bakmak gerek artık. Son 3 maç ve 2 puan avantalı var. Ankaragücü kritik sınav. Bu sınavdan 3 puan gelirse büyük ölçüde şampiyonluk gelir. Sivas, Hacettepe ile oynuyor. Amaçsız Hacettepe karşısında puan kaybederse şaşırmam.

P.S. Kupa sevincini Beşiktaş'ta yaşadık. Olta Balık harikaydı. Tam bir stad havası vardı. Levent ağabey, Hüsnü, Önder...Teşekkürler...

Hiç yorum yok: