23 Mayıs 2009 Cumartesi

Cambiasso ve Higuain


Dünya kupası öncesi her zamanki gibi en büyük favorilerden birisi Arjantin. 2010 için benim gözümde en iyi 4 takımdan birisi. Arjantin, Brezilya, İngiltere ve İspanya. Bu dört ülke kadro olarak şu andaki konumuyla diğer takımlardan bir adım önde...

Maradona 2010 elemeleri için Kolombiya ve Ekvador ile yapacağı maçların aday kadrosunu açıkladı.

Goalkeepers: Carrizo (Lazio), Andujar (Estudiantes), Vilar (Atlante).
Defenders: J.Zanetti and Burdisso (Inter Milan), Demichelis (Bayern Munich), Heinze (Real Madrid), Papa and Otamendi (Velez Sarsfield), Angeleri (Estudiantes), D.Diaz (Getafe), Forlin (Boca Juniors).
Midfielders: Mascherano (Liverpool), M.Rodriguez (Atletico Madrid), Veron (Estudiantes), J.Gutierrez (Newcastle United), Gago (Real Madrid), Battaglia (Boca Juniors), C.Gimenez (Pachuca), Montenegro (Independiente).
Forwards: Messi (Barcelona), Tevez (Manchester United), Aguero (Atletico Madrid), D.Milito (Genoa), L.Lopez (FC Porto), Bergessio (San Lorenzo).

Kadro elbette ki çok iyi. Hele hele Messi Agüero olduktan sonra yenemeyeceği takım parmakla sayılır. Ancak yine de eleştirimizi yapalım...

Di Maria, Lavezzi, Lucho Gonzalez ve Zabaleta bir sonraki maçlarda değerlendirilebilir. Form durumlarını çok iyi bilmiyorum ama hepsi de milli takımda oynayacak kalitede. Maradona'nın form durumlarından dolayı kadroya çağırmadığını düşünelim.

Ancak. Her Arjantin kadrosu açıklandığında ısrarla söylediğim gibi Cambiasso ve Higuain yine kesik yemiş. Neden? Dünya'nın en iyi önliberolarından Cambiasso nasıl çağırılmaz? Higuain'i bir daha bu kadar formda yakalayabilir miyiz?

İkisinin de Boca değil de River'da oynamış olmasının etkisi var mıdır acaba?

Hiç yorum yok: