27 Mayıs 2009 Çarşamba

Barça vs Manu




Manchester United Vs Barcelona 2009 Rome Trailer by David Rock

Sezonun en önemli maçına geldik artık. Bu sezonun tartışmasız en iyi performans gösteren iki büyük takımı Roma'da gladyatörler gibi kanlarının son damlalarına kadar savaşacaklar. Artık bu noktada yok şu takım daha çok istedi kupayı diye birşey yok. Daha iyi mücadele etmek olabilir ama iki takımın kupayı isteme derecesini belirtmek çok anlamsız geliyor bana.

Manchester'da Fletcher dışında bir eksik yok. Ancak Fletcher'ın eksikliği çok önemli zira Barça'nın en güçlü olduğu bölgede göstereceği sertlik ve mücadele ile bu gücü biraz olsun yavaşlatabilecekti. Savunmada klasik O'Shea,Vidic,Ferdinand ve Evra dörtlüsü ile başlar Sir. Onların önünde Carrick,Anderson ve Park üçlüsü yer alır. Onların önünde Ronaldo,Tevez ve Rooney üçlüsü yer alır. Burada Tevez ve Rooney'nin yapacağı hücüm pres Manu için çok önemli olacak. Barca'da Henry ve Iniesta'nın kondisyon olarak tam hazır olduklarını düşünmüyorum bu yüzden skorun da durumuna göre Ferguson Berbatov'u yada Giggs ve Nani gibi hücumu güçlendirecek oyuncularını ikinci yarı oyuna sürebilir.


Barça'da eksik çok daha fazla. Bir kere hücumun önemli parçaları olan beklerin ikiside yok. Sağ beke Puyol geçicek. Stoperde Cacares bu maçtada düşünülmez. Adama 16 milyon euro bonservis verdiler ve adam 10 maç oynadı sadece. Stoperde yine Yaya Toure oynar. Onun olmaması Barcelona orta sahası için büyük bir handikap ki onun yerini doldurabilecek en iyi alternatif Keita'nın da sol bekte oynaması bekleniyor. Manu gibi kanatları iyi kullanan bir takım karşısında Sylvinho gibi savunması zayıf bir oyuncu koymak çok mantıklı değil. Muhtemelen Yaya Toure'nin yerinde de Busquets oynar. Onun önünde klasik Xavi-Iniesta ikilisi ve onların önünde mahşerin üç atlısı olan Henry-Etoo-Messi sahada yerlerini alırlar.

Tahmin yapmak çok zor ama United'ı zafere daha yakın görüyorum şu noktada zira kadro olarak daha rahatlar ve yapabilecekleri hamleler daha çok ve bu hamleleri yapacak hoca çok daha tecrübeli.

Hiç yorum yok: