4 Mayıs 2009 Pazartesi

NBA Playoff 2009 : Konferans Yarı Finalleri Eşleşmeleri


İlk turda Houston-Portland tahminim dışında diğer tahminlerim turu geçen takım konusunda tutmuş. Orlando beklediğimden daha fazla zorlandı. Celtics-Bull için 4-3 demiştim ancak sanki 4-3 dememiş ve Bulls'a haksızlık yapmış gibi hissetim kendimi. İnanılmaz bir seri izlettirdiler bizlere. Umarım Konferans yarı finallerinde de bu tarz bir seri izleyebiliriz.


Boston Celtics - Orlando Magic
: Orlando Phila karşısında beni şaşırttı açıkcası elenseler süpriz olmazdı. Eğer normal sezon içindeki performanslarına geri dönebilirlerse yaralı ve yorgun Celtics'i saf dışı bırakabilirler ancak şu oyunla bu hiçte kolay değil. Garnett ve Powe'un olmaması Orlando için büyük avantaj. Perkins ve Glen Davis'in sık sık faul problemlerine girmelerini bekliyorum. D12'i kolay kolay durduramazlar. Orlando'da hücumu yönlendiren Hido'nun performansı çok kritik. Hücumda böyle kritik bir rol alırken savunmada da Pierce karşısında dökülmemeli. İçeri oyabilecek olan bir guard olan Nelson'ın yokluğu da çok büyük kayıp Orlando için. Rafer Alston'un doğru hücum etmesi çok önemli. Savunmada da Rondo'nun önünde iyi durabilmeli. Celtics'de Doc Rivers'ın rotasyon tercihleri çok kritik. Geçen seride ve tüm normal sezonda çok yanlışlık yaptığı için şu anda oyuncuları çok yıpranmış durumda. Seri uzadıkça Celtics'in performansı düşer. İlk 2 maçı bir şekilde kazanmaları lazım bu yüzden. Tahminim 4-3 bitecek bir seri olması. İbre ise şimdilik Orlando'dan yana ancak ilk 2 maçı izlemeden çok da net birşey söylemek zor.


Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks :
Hawks'ın Miami'yi daha rahat elemesini beklerdim ancak Jermaine O'Neal'ı döndürmeleri ve bazı gevşeklikler yüzünden kolayı zora soktular. Açıkcası bu seride çok şansları yok. İçeride çok iyi oynadıkları için içeride maç alabilirler ancak deplasmanda maç almaları çok çok zor. Joe Johnson'ın kendine gelip ekstra bir performans göstermesini bekliyorum. Gerçi yapabilecekleri en fazla şey 2 maç almak olur. Tahminim 4-1 Cleveland alır.


Los Angeles Lakers - Houston Rockets : Lakers için Portland yerine Houston gelmesi daha iyi. Rose Garden'daki galbiyet hasretimiz Galatasaray'ın Kadıköy'deki galibiyet hasreti gibi. Houston'da boş takım değil elbette. Kobe Bryant'ı bu ligde en iyi savunan oyuncu Battier'dır bana göre. Ayrıca Artest'in de olması Kobe için 48 dakika boyunca yoğun bir savunma anlamına geliyor. Kobe'nin rekabetçi ruhu onu takım oyunundan alı koymaması lazım. Artest'in laflarını pek önemsememesi lazım. Seride en önemli konu ise Pota aldında hangi takom üstünlük sağlayacağı. Lakers'ta Utah serisinin son iki maçında Lamar ilk beş başlarken Bynum benche oturmuştu. Ancak Yao'nun varlığı yüzünden Bynum tekrar ilk beşe yerleşir ancak kafa olarak kendisini toparlaması lazım. Hücumsa vereceği 10 sayı yeterli olur ama önemli olan savunmada Yao'yu ne kadar durdurabileceği. Bunun dışında Gasol - Scola eşleşmesi de çok kritik. Scola eğer Gasol'u savunmada sıkıntı çekerse o zaman bu seride hiç şansları kalmaz. Houston'da çoşmasını beklediğim Brooks karşısında Phil Jackson Shannon Brown'ı daha çok kullanmalı. Tahminim 4-2 Lakers alır.


Denver Nuggets - Dallas Mavericks : Serinin ilk maçı oynanmış ve Denver 1-0 öne geçmiş durumda. Dallas New Orleans karşısında beklediğimden daha iyi bir seri geçirdi. Formda gözüküyorlar ancak Denver daha formda bir takım ve daha komple bir takım. Bir sakatlık falan olmaz ise 4-2 Denver alır.

1 yorum:

deepman dedi ki...

Çoook öncelerden tahmin ettiğim Orlando-Clevland konferans fialini görebiliyorum.. Diğer taraftan Dallas'ın gelmesi gerekirdi, LA karşısına. Cuban'dan son ahlamalar vahlamalar gelebilir bu akşamki maçtan sonra. Artık antrenmanda saçtığı paralar için mi ahlar vahlar, yoksa takımın bir kez daha finali saçma sapan bir şekilde kaçırmasından mı bilemem?