19 Aralık 2008 Cuma

UEFA Kupası eşleşmeleri


Paris St Germain v Wolfsburg
FC Copenhagen v Manchester City
NEC Nijmegen v Hamburg
Sampdoria v Metalist Kharkiv
Braga v Standard Liege
Aston Villa v CSKA Moscow
Lech Poznan v Udinese
Olympiakos v St Etienne
Fiorentina v Ajax
Aalborg v Deportivo La Coruna
Werder Bremen v AC Milan
Bordeaux v FC Galatasaray
Dynamo Kiev v Valencia
Zenit St Petersburg v VfB Stuttgart
Marseille v FC Twente
Shakhtar Donetsk v Tottenham


Galatasaray geleneği bozmadı ve yine Bordeaux çekti. Eğer elerse ikinci rakip yine Hamburg...

Son maçta çıkan PSG'ye dişli Alman geldi. Misimovic-Dzeko sıkıntı yaşatır PSG savunmasına. Bir diğer Alman Stuttgart zor kura çekti; gelebilecek en iyi takımlardan birisi geldi. Zenith grup maçlarında yeterli puanı alamasa da iyi oynamıştı; son şampiyon yine final oynayabilir. Bremen, en istemediği kurayı çekmiştir. En iyi maçlardan birisi olmaya aday Bremen-Milan.

İngilizlerden beleşten UEFA'ya katılan City kolay kura çekti. Kopenhag'ın zorlayacağını düşünmüyorum. Grup 3. lerinin en korkulanı Aston Villa'yı kayıpsız lider CSKA çekti. Ortada bir maç. İngiltere hayalleri olan Love için kendini gösterme fırsatı. Londra ekibi Tottenham ise Şampiyonlar ligi'nde bir türlü istenen başarıyı yakalayamayan Luce'nin Shakhtar'ıyla eşleşti. Zevkli maçların ardından Spurs bileti almaya daha yakın.

Son dakikaların takımı Metalist; liderlerin en kötüsü; 3 golle alınabilecek maksimum puanı alan Ukraynalılar zor kura çekti. Sampdoria'nın Ukraynalıların oyununa düşeceğini sanmıyorum. Son 10 dakikaya bırakırlarsa işleri yaş tabi. İkincilerin şanssızı Ajax, mor menekşeleri çekti. Ajax eski formundan çok uzak; Fiorentina'da aksine formda. Lech dirençli takım ama Quagliarella-Di Natale sağlam adamlar.

UEFA'nın iki sürprizi Braga ile Standart'ın eşleşmesi ilginç oldu. Olympiakos-St Ettien ortada. Yunanistan'da iyi dışarda kötü bir Olypiakos var. Şampiyonlar Liginden gelenlerin en kekini Deportivo çekti; Valencia yedek çıkma geleneğini bırakmazsa Kiev affetmez.

Galatasaray-Bordeaux klişeleşti artık. Her ikisi de geçen seneye göre daha güçlü. Hücum hattı iyi savunma hattı kısmen vasat iki takım. Cavenaghi son dönemdeki en iyi futbolunu oynuyor. Gourcuff gitmezse büyük sıkıntı. Diarra ise yıldırır. Diğer tarafta Lincoln-Arda-Kewell-Baros kare ası var.

Hiç yorum yok: