18 Aralık 2008 Perşembe

Tuncay Şanlı


Superstar olacağı Fenerbahçe'ye ilk geldiğinde söylenmişti. Gerçi kimlere denmedi ki... Çok koşan, yorulmak nedir bilmeyen, gününde oldumu iyi de atan, attıran Türk futbolu için önemli bir futbolcudur Tuncay.

Geçen yıl, Fenerbahçe'den ayrıldığı için olumsuz tepkiler almadı değil; yok efendim Fenerbahçe gibi bir takımda Şampiyonlar Liginde çeyrek final oynamak varken; İngiltere orta sıralarında UEFA yolu gözleyen takıma gidilir miymiş...

Gidilirmiş...Tuncay İngiltere'de futboluna çok şey kattı. Bunu milli takımda daha net görebiliyoruz. 2 yıl önceki Tuncayla bugünkü Tuncay arasında çok fark var. Eskiden, Tuncay'ın en zayıf noktası olan oyun zekası tartışılırdı, artık o da tartışılmıyor. Bugün benim gözümde Kuyt'ın bir gömlek altıdır.

Geçen haftadan beri ara ara Chelsea söylemleri çıkıyordu. Asparagas haber olma ihtimaline karşı pek değerlendirmemiştim. Ancak bugün Pogatetz'in The Sun'a verdiği demeç olayı doğrular nitelikte.

"Tuncay’s one of our best players and I’d understand if Chelsea made a serious offer and he considered it. He’d have to because they can offer Champions League football and a push for a Premier League title but hopefully he’ll stay. There’s always speculation about our best players in the transfer window. But it’s important to keep them and I am confident we can. It’s not always vital we sell."

Konuşulan bonservis bedeli 8 milyon £. Chelsea'de kulübede oturma ihtimali ağır bassa da mavi forma altında görmek isterim...

Hiç yorum yok: