9 Ekim 2008 Perşembe

Wenger'in Çocukları


Mourinho'nun İtalya'daki ilk günleriydi; ona buna laf atmaya başlamıştı, yeni yeni ısınıyordu İtalya'ya ama rakiplerden pek cevap gelmeyince sarmamış, yönünü Ada'ya çevirmişti. Chelsea-Manu şampiyonluk için kapışır, Liverpool Premier lig ile ilgilenmez Arsenal bu kadar gençle başarılı olamaz demişti...

Arsene Wenger'in Mourinho'nun bu demecinden pek etkilendiğini sanmıyorum ama kendinden pek beklenmeyecek bir transfer hamlesi yapmıştı o günlerde. Manu'da yedek kulübesiyle büyünleşmiş Silvestre...
Geçen yıl sakatlıklar sebebiyle pek forma şansı bulamamıştı, futboldan da biraz kopmuştu. Arsenal'e gelmesi için tek sebep vardı; o da Fransız oluşu..

Transfer yavaş yavaş rengini belli etmeye başladı. Wenger'in kadrosunda ona yer yok; ama gelecek planında baş köşede. Futbolcu olarak değil elbette. Arsenal kadrosundaki onlarca genç için onun tecrübeleri çok anlam ifade edecektir. O da bunun farkında, Arsenal'in gençleri de. Reserve takımın defans oyuncularından Kyle Bartley, "Onunla yanyana oynamak müthiş bir şey, iletişimi ve tecrübeleri harika" açıklamasını yapmış. Sadece onun için değil, ilerde adını duyacağımız Gavin Hoyte, Havard Nordveit gibi oyuncular için de müthiş bir duygu olsa gerek Mikael ile yanyana oynamak.

Genç oyunculardan kurulmuş bir kadro ve bu kadroyu bozmadan yıllarca mücadele etmek. Arsene Wenger bu kadroyu kaç yıl görür bilmem ama aklıma Man Utd ve Leeds geldi elbette. Birisi yıllarca korudu, sakladı ve inanılmaz başarılar yaşadı.
Giggs, Butt, Beckham, Gary Neville, Phil Neville, Scholes...

Diğeri dağıldı, oyuncularının hemen hemen hepsi büyük takımlarda, kendi alt liglerde sürünüyor, cezalarla boğuşuyor.
Bridges, Robinson, Mills, Smith, Bowyer...



Hiç yorum yok: