5 Ekim 2008 Pazar

6-1


İspanya'dan bu sezon Real-Barça dışında bir şampiyon bekleyen benim için 6-1 acı elbette. Maç Madrid'in hakkıydı diyemeyeceğim ama maçın hakkı da bu değildi...

Erken yenen bir gol telafi edilebilecekken, bu da penaltıysa, dedirten bir penaltı 2-0 yaptı. Üçleyen Messi, Henry abisinden çok şey öğrenmiş, Henry bunları Premier lig'de yapardı, Messi La Liga'da yapar olmuş. Kurallar gereği Messi'nin golü nizami ve hiç bir sorun yok. Peki sorun nerde?

Kaleci, henüz barajı ayarlıyor, barajın gözü kalecide, hakemde ve baraj dağınık. Uyanık Messi yolluyor köşeye. Olduu.. Madrid'li oyuncular ne yapsın, baraj kurulana kadar topun önünde mi beklesin? Birisi gidip topu mu alsın? Messi'yi mi tutsun? Hakeme gelince, düdüğü bekle uyarısı yapmayacaksa iş yapar orada? Bu kural değişse; Hakemin düdüğü bekle uyarısı yapmasına gerek kalmadan oyuncu hakemin düdüğünü beklese daha iyi olmaz mı? Daha adil olmaz mı?

Maça dönecek olursak; İspanyol basını Kun & Messi düellosu yapınca Güntekin'de kendini fena kaptırmış olaya. Maç boyunca bundan bahsetti, Messi'sini öve öve bitiremedi. Güntekin, sağlam Barçalıdır; Maşallah bunu da dün bir kez daha ispatladı. Sürekli Barça'ya övgüler, Atletico'yu küçümsemeler. Kun dün kötü olunca Güntekin arada ona da giydirdi. Agüero'yu ilk kez izleyenler hayal kırıklığına uğramıştır elbette ama bu çocukta dünkünden çok daha fazlası var.


Sürekli Messi & İniesta işi bitirdi dedi ama işi bitiren orta saha dinamoları Xavi & İniesta'ydı. Messi, o kadar rahat oynayabiliyorsa arkasında Xavi & İniesta olduğundandır. Yıllarca Eto'o-Ronaldinho-Messi konuşuldu ama onların kaptırdıklarını temizleyenler hep arka planda kaldı. Kaptırmadıkları gol oldu, onlar yazıldı çizildi.

Eto'o da anlamsız bir trip, Henry yedek kalmaktan şikayetçi, sahada hiç birşey yapmadan 90 dakika oynayabilen Gudjohnsen. Son olarak Valdes....eski Valdes.

Eee.. Bakalım Real - Barça maçı ne olacak. Bu sefer Messi - Kun eşleşmesi olmayacak elbette; bu sefer Güntekin Onay - Ercan Taner olacak...

2 yorum:

deepman dedi ki...

kimse kimseyi küçümsemedi yiğidim, sadece kimin daha büyük olduğu apaçık br şekilde ortaya çıktı..

Sheed dedi ki...

messi'ye hiç yakışmadı.. cık cık..