10 Ekim 2008 Cuma

Dizilerin yeni sezonları


Sonbaharın gelmesi ile dizilerin yeni sezonlarıda başlamış oldu. Yeni sezonları sırayla incelemek gerekirse:

(Yeni sezonlara başlamayanlar okumasa iyi olur zira spoiler olabilir)


Prison Break sezona fena başlamadı. Sara'yı sevsekde bu kadar kolpa bir şekilde geri gelmesi güzel olmadı açıkcası. Bölümler ise Oceans tadında ilerliyor. Kimsenin sevmediği yeni iri kıyım düşmanı tuttum açıkcası, bu rol için çok iyi bir seçim. Yeni dedektifi oynayan arkadaşın ise elle tutulur bir yanı yok hiç. Smallville'de olurdu böyle karakterler ve bir şekilde çıktıkları bölümde ölürlerdi. Sanırım Michael'ın karizmasının üstüne çıkmasın diye böyle bir tercih yapılmış. T-bag ise herzamanki gibi muazzam. Lincoln ise herzamankinden daha da kıl.

Genel olarak yeni sezon fena değil açıkcası. 20 Ekim'e kadar yeni bölüm yok ve ondan sonra 10 Kasım'a kadar ara verecekler.


Heroes sezona Fenerbahçe gibi başladı açıkcası. Herşey karışmış ve senaryo çok geniş bir alana yayılmış. Anne Petrelli'nin Sylar'ında annesi olması ve Adam'ı uyandırmaları falan çok ucuz şeyler bunlar. Yinede insanların bu diziye şu andaki en iyi dizi demelerinide bir türlü anlamıyorum. Açıkcası izlediğim diziler arasında en overrated dizi diyebilirim. İlk sezonu fena değildi ancak ondan sonra uçurumdan atlamışçasına düşüşe geçtiler. Yazarların geçen seneki grevinin bunda etkisi vardır belki ama bir an önce toparlanmaları gerek.


Smallville'de ise çok önemli değişiklikler var. Lex ve Lana yeni sezonda yoklar. Belki gelecekte kendilerini tekrar görürüz. Yeni gelenlerden Tess Lex'in yerine Luthorcorp'un başına geçmiş ve onun izinden gitmektedir. Davis ise çizgi roman okurlarının bilidiği Doomsday'dir. Doomsday Superman'i öldüren birisidir tabi Superman sonradan geri dönmüştür ancak Clark daha Superman olmadan neden karşısına çıkarıcaklar açıkcası hiç anlamadım. Bu arada Clark ve Lois arasındaki yakınlaşmada bu sezondan itibaren başladı artık diyebiliriz. Oliver Queen'in (Green Arrow) sürekli oyunculardan biri olmasıyla bu sezon Justice League'i daha çok görüceğiz sanırım. Yalnız şu meteorfreak bölümlerini daha fazla yapmasınlar artık zira baydı iyice.


Entourage sezon açılışı için iyi değil demiştim ancak daha sonra toparladılar. Ari Gold inanılmaz olmaya devam ediyor. 3. sezondan tanıdığımız Dom'un gelmesi dışında herşey iyi gidiyor. Daha da iyisi Mart'ta yeni sezon çekimlerine başlayacaklar ve Haziran'da yeni sezonu açıcaklar.

Hiç yorum yok: