27 Ocak 2012 Cuma

Wenger limitleri zorluyor...




Bu sezon Tottenham'ın yaptığı çıkış ve Arsenal'in yaşadığı düşüş ile artık Arsenal için ilk dört zor gözüküyor. Belki Chelsea de benzer bir düşüş yaşıyor ama Liverpool ve Newcastle Arsenal'in ensesinde resmen. Birkaç haftalık kötü gidiş sonunda Arsenal Avrupa Ligi'ne bile kıyısından gitmek zorunda kalabilir.

Wenger'in piyasanın şu durumuna rağmen bir oyuncunun hakkettiğinden çok maaş ve bonservis ücreti vermek istememesi yüzünden uzun süredir dört dörtlük bir kadro kurulamadı Arsenal'de. Sanki transferden nefret ediyor gibi Wenger. Sene başındaki 8-2 hezimeti sonucu gelişen büyük baskı olmasa inanın Arteta ve Andre Santos transferleri hayatta gerçekleşmezdi ki Arteta bile son dakikada ve belkide piyasa değerinin altında bir fiyatta olduğu için alındı. Fabregas gibi son yılların Arsenal için en önemli oyuncunun boşluğunu bile son dakikada doldurulması durumun ne kadar vahim olduğunun bir işareti.

Açıkcası sezon başı çok ümitsiz olmama karşın sezonun ilerleyişi ve belki ocak ayında yapılacak 3 sene önceki Arshavin vari bir transfer ile takım vites yükseltir ve sezonun ilk dörtte kapatabilir diye düşünüyordum. Tottenham'ın yaptığı çıkış dışında sezon beklediğim gibi gitti ama transfer konusunda Wenger'in kılı kıpırdamıyor gibiydi. Podolski dedikodusu yayıldı bir ara ama muhtemelen yine hakkettiğinden fazla para vermeme prensibi sonucu bu transfer de gerçekleşmedi. Hatta bir ara Henry'nin ücretinin ne kadarının Arsenal tarafından karşılanacağı konusunun Henry'nin Arsenal'e gelişini 1 hafta geciktirdiği gibi dedikodular bile yayıldı.

Takımda bek sorunu varken hiçbir transferin yapılmaması da akıl alır değil açıkçası. Sol bekte Santos'un daha 2 haftası var. Gibbs pazartesi dönecek deniyor ama dönüp sezonu kapattıracak bir sakatlık yaşarsa hiç şaşırmam. Santos sağlıklı olsa bile bu tempoyu üstelik birkaç kulvarda taşıyacak bir oyuncu değil maalesef. 7-8 milyona rahatlıkla bir alternatif bulunabilirdi.

İşin kötüsü transfer döneminin kapanmasına 4 gün kala Wilshere'ın sakatlığının uzadığı ve sezonu kapattığı haberi geldi. Wenger'in bu durumu önceden bildiği ama transfer baskısı oluşmasın diye haberin yayılmasını geciktirdiğine yönelik dedikodular bile çıktı ki inanın gayet inandırıcı geldi bana.

Arsenal çok kritik bir durumda ve ilk dört hedefi gerçekleşmezse yazın büyük ihtimalle Van Persie'yi kaybedecek. Şampiyonlar Ligine gidemiyeceği içinde zaten Wenger'in prensibleri yüzünden sınırlanan transfer   hedefleri çok daha küçülecek. Bu ara transfer dönemi hem kısa vadede hem uzun vadede Arsenal'in kaderini çok yakından etkileyecek. 4 günde birşey yapılabileceğine ihtimal vermiyor ve Arsenal'in geleceğini maalesef daha da karanlık görüyorum.    

Hiç yorum yok: