7 Ocak 2012 Cumartesi

Afrika Kupası Mağdurları

Afrika kupası başlıyor ve Avrupa'da top koşturan oyuncular ülke milli takımlarına gidiyor. Bu durum takımları ciddi anlamda olumsuz etkiliyor. "İşine gelmiyorsa almasınlar" demekle olmaz. Takımlar Afrika kökenli oyuncu alırken bunu biliyor ancak bu, mağduriyetlerini azaltmıyor.


Afrika kupasının 2 senede bir olması kesinlikle saçmalık. Yaz döneminde olsa umrumda olmaz. İsterlerse her sene oynasınlar ama hem Avrupa'da ligler devam ederken başlatmaları, hem de 2 senede bir olması Avrupa takımlarına büyük zarar veriyor.


İngiltere'de de bir çok takım kupadan etkilenecek. Üstelik, muhtemelen uzun süre etkilenecek. Zira EPL'de oynayan oyuncuların takımlarının üst turlara kadar çıkması olası. Lider City'de 3 oyuncu Fildişi milli takımına gidecek. Toure kardeşler ve Razak. İlk 11 oynayan Yaya takımın ortasahasını etkiler. Yerine muhtemelen de Jong ya da Barry'den biri oynayacaktır ama boşluk ne kadar dolar şüpheliyim. İkinci ManU'da Mame Biram Diouf Senegal milli takımına gidecek ama zaten yedek olduğu için takım sorun yaşamayacaktır.

Arsenal'de Gervinho ve Chamakh gidecek oyuncular. Ne kadar küfür yese de Gervinho'yu arar. Chamakh yedek ancak Persie'nin sakatlanması ya da cezalı duruma düşmesi Wenger'i zor durumda bırakır. Chelsea'nin Afrikalıları Drogba, Kalou ve Essien. Eskiden olsa Boas ağlardı ama bugün hiçbiri alternatifsiz değil. Daha doğrusu hiçbiri eskisi gibi değil. Forvette yoklukta oynayan Drogba'nın yokluğu üzebilir. Zira Torres de yok. Sturridge gol yükünü omuzlarında hissedecek.


Ve kupadan en fazla etkilenecek takım: Newcastle United. Demba Ba ve Cheik Tiote. Takımın en golcü ismi Ba'nın yokluğu forvete büyük zarar verecektir. Ortasahada beklentilerin çok üzerinde oynayan Tiote'yi de çok arayacaktır.


Bunların dışında QPR'da Taarabt ve Traore, Stoke City'de Salif Diao ve Wigan'da Diame ve Gohouri kupa için Afrika'ya gidecek isimler.


FIFA'nın buna çözüm bulması gerekiyor.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

donuna kadar sömürdüğü afrikanın en büyük mutluluk kaynaklarından birisidir futbol..2 yılda bir yapılması ne saçmalık ne mantıksızlıktır.belki de avrupanın afrikaya bıraktığı tek doğru şeydir futbol.takımların oyuncuları afrikaya gidiyor ,birkaç maç yapamayacaklar diye sızlanmalar hepsi yüzsüzlüğün resmidir

YK dedi ki...

Türkiye'de yaşayan bir futbolsever ile Afrika'da yaşayanı kıyaslayalım. Ben de ülkemin ligi dışındaki ligleri televizyondan izliyorum, o da. Ben de milli takımımı Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupasında, bir de bunun dışındaki elemelerde izliyorum, o da buna benzer maçlarda izliyor. Onlar için futbol neyse, Türkiye'deki futbolsever için de aşağı yukarı o. Görünen o ki ülkemizde de durum farklı değil. Burada da 2 yılda bir Avrupa şampiyonası olsa saçmalık derdim.