10 Kasım 2009 Salı

Fransa & Portekiz

Güney Afrika'ya giden takımlar büyük ölçüde belli oldu. Avrupa'nın 4 takımlık daha kontenjanı var, bu 4 takımlık kontenjana 8 aday. 18 Kasım'da herşey belli olacak..
Milli takım hocaalrı kadrolarını açıklamaya devam ediyor. Fransa ve Portekiz de Avrupa'nın hatrı sayılır takımları. Doğrudan gidememeleri bile sürprizdi, play-off'larla gidemezlerse, giden hocaları olur büyük ihtimalle...

Fransa'nın romantik hocası Domenech'in elinde iyi kadro var. Rakipleri Irlanda ile karşılaştırılmayacak kadar iyi. Bu kadro ile çıkacak 2 11 de Irlanda'dan üstün; tabi hoca ve azim faktörünü geri plana atarsak...

Goalkeepers : Lloris (OL), S.Mandanda (OM), Carrasso (Bordeaux).
Defenders : Gallas and Sagna (Arsenal), Squillaci and Escude' (FC Seville), Evra (Manchester United), Abidal (Barcelona), A.Cissokho (OL), Fanni (Rennes).
Midfielders : Y.Gourcuff and A.Diarra (Bordeaux), L.Diarra (Real Madrid), Toulalan and Govou (OL), Malouda (Chelsea), Diaby (Arsenal), M.Sissoko (Toulouse).
Forwards : Henry (Barcelona), Benzema (Real Madrid), Anelka (Chelsea), Gignac (Toulouse), Remy (Nice).

Tabi bir de kadroya alınmayanlar var. Ribery sakatlık yüzünden kadroda yok, büyük eksik. Mexes, Vieira, Flamini ve Trezeguet ise bu takıma girmekte zorlanıyorlar. Domenech böyle bir hoca işte... Lass, Henry, Benzema, Anelka, Evra; işin ucunda Afrika'da görmek istediğim çok futbolcu var, yoksa ne halleri varsa görsünler...
Bir başka aday da Portekiz. Onlar da rötarlı da olsa gitme derdinde. Ronaldo sakatlığına rağmen kadroda, belki iyileşir umutlarıyla...Rakipleri Bosna'yı yakinen tanıyoruz, sürprize fazlasıyla açık bir maç. Pepe-Carvalho sağlam basmalı yere. Kaleciye uzaktan şutlarda çok iş düşüyor bir de. Kadronun en önemli eksiği Bosingwa, Ferreira eski günlerine dönerse sorun yok. Ronaldo olmasa da Deco, Simao, Nani sürükler. Ah bir de forvetleri olsa...
Goalkeepers : Eduardo (Sporting Braga), Rui Patricio (Sporting Lisbon), Hilario (Chelsea).
Defenders : R.Carvalho and P.Ferreira (Chelsea), B.Alves and Rolando (FC Porto), Miguel (Valencia), Pepe (Real Madrid), R.Costa (Wolfsburg).
Midfielders : Deco (Chelsea), R.Meireles (FC Porto), Duda (Malaga), Moutinho and Veloso (Sporting Lisbon), Tiago (Juventus), F.Coentrao (Benfica).
Forwards : C.Ronaldo (Manchester United), Liedson (Sporting Lisbon), Simao (Atletico Madrid), Nani (Manchester United), H.Almeida (Werder Bremen), Edinho (Malaga).

2 yorum:

07GENÇLİK dedi ki...

C.Ronaldo (Manchester United)
burada bir hata var sanki .BOSNAYA BAŞARILAR

YK dedi ki...

Evet haklısın, teşekkürler..Aldığım sitede böyleymiş, kontrol etmeden almıştım..
Neyse söz konusu Ronaldo olunca problem değil zaten, hepimiz biliyoruz; Coentrao olsaydı problem olabilirdi tabi..