30 Temmuz 2008 Çarşamba

Taklacı Kırmızı oldu!


O zamanlar öyle opsiyonlar yoktu ama CM 3 FM 2008 olsaydı Robbie wonderkid olurdu. 18 yaşında acceleration 19, dribbling 19, pace 20 passing 14, shooting 19... Daha ne olsun, tam pıtı pıtı forvet.
Wolves'ta geçen 2 yıl, ardından Coventry City ve sonrasında 2000 yılında İtalya. Hakan Şükür oynayacak diye beklerdik Tv önlerinde, o zamanlar umrumuzda değildi Robbie, tek hatırladığım Hakan ile aynı kaderi paylaşmasıydı. Yedek kulübesinden çıkamadı genç İrlandalı. Çok dayanamadı; 2001'de tekrar İngiltere'ye döndü; adres Leeds'ti. Daha sonra da Tottenham.
İnönüdeki maçta yemeyelim, yersek de Keane atsın dedim, yedik Keane atamadı.
2002 Dünya kupasında 90'da Almanya filelerini havalandırdığında onunla birlikte sevinmiştim. Ünlü taklasını atıp tüfeğini çıkarmıştı Robbie, Almanları kudurtmuştu.
Toplamda 58 milyon pound ödenmiş uğruna. Bunun 20 si Liverpool'dan. Liverpool için doğru transfer olduğu tartışılır, az daha para koyup Villa'yı almak daha doğru bir seçim olabilirdi. Robbie bu paraya değer mi değmez mi bilemem ama gelecek sezon Liverpool maçları daha bi başka olacak benim için..
Bu arada arka planda da Petit Viera iyi çıkmış. Fransa 98'den hatıra...

Hiç yorum yok: