9 Temmuz 2008 Çarşamba

Kim kaybeder?

Dünyanın hiç bir yerinde yoktur iki kaptanın takım önünde yumruk yumruğa kavgası. Bi acayip kulüp bu Beşiktaş. Birinci kaptan ikinci kaptana girer menajer sürekli açıklamalarda bulunur, teknik direktörün sesi çıkmaz, başkanın ne yaptığı belli olmaz..

Öncelikle İbrahim Üzülmez konusuna değinelim, İbrahim neden kaptan? Sırf takımın en eskisi diye birisi kaptan mı yapılır. Takım üzerinde İbrahim'in etkisi nedir? Kim sallar "Deli İbo" yu. Taraftarın deli dediği adam kaptan mı olur Allah aşkına.. Liverpool maçında bir Türk olarak utandım onun kaptanlığından, adamların kaptanı Gerard seninki Deli İbo. Kim yakıştırabilir ona kaptanlığı..

İkinci Kaptan İbrahim Toraman. Eskiden beri araları pek iyi değilmiş zaten. Biri kaptanlık pazubandına güvenip laf edince diğeri de ikinci kaptanlığına güvenip, başlatmış horoz dövüşünü. Olmaması gereken bir durum ama olmuş bir kere.

Üzülmez'in zaten son yılı bırakacak futbolu çok şükür. Olan Toraman'a oldu. Beşiktaşlı Toraman daha çok hizmet edecekti bu takıma belkide. Ama kısmet olmayacak gibi. Satış listesine koyuldu, bonservisi verene satarlar, affetmezler.

Zamanında Serdar ile Oktay sorun yaşamıştı her ikisi de gitmişti. Serdar bir yana, Oktay genç ve yetenekliydi ve Beşiktaş ve Türk futbolu için parlayan bir yıldızdı. Ne oldu sonra ordan oraya gitti, sessizce futbol hayatı bitti. Hala Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında en çok gol atan adamlarından biri. Ayrılmasaydı neler neler olurdu. Hakan Şükür gibi efsane olurdu belkide. Ama n'oldu, bir hiç uğruna gitti, kim kaybetti Beşiktaş.

Toraman da kayıp olur Beşiktaş için, bu tarz sorunlar her takımda olabilir. Rooney ile Ronaldo Dünya Kupasında kavga etti ama Sir her ikisini de yollamadı. Neden? Çünkü iyi hoca, arayı buldu. Kim kazandı? Man Utd.

Beşiktaş işin kolayına kaçtı. Disiplinden taviz vermeme uğruna yollamaya çalışıyor ikisini de. Kaybeden Beşiktaş olur.

Futbolcuya en büyük ceza para cezasıdır. O, o işi para için yapar. Onun dışındaki cezalardan takım etkilenir. Kadro dışı bırakmak kimi etkiler? Takımı. O oyuncudan verim alamazsın, parasını tıkır tıkır ödersin.

Olan Toraman'a Beşiktaş'a olur. Toraman büyük bir kulübe giderse kendini kurtarır ama Sinan Engin, Yıldırım Demirören gibi insanlar Beşiktaş'tan ayrılmazsa Beşiktaş düzlüğe çıkamaz.

Hiç yorum yok: