25 Temmuz 2008 Cuma

Bir zamanlar #1, Javier De Pedro


Tam 12 yıl hizmet etti Sociedad’a. Nihat ile birlikte tanıdık onu. Nihatlı, Kovacevicli, Xabi Alonsolu, Karpinli efsane kadronun değişmez parçasıydı. TRT 1’den izlerdik Nihat maçlarını. Bütün takımı ezbere bilirdik. Nihat, Kovacevic, Xabi Alonso, Aitor Lopez Rekarte, Aranzabal, Oscar De Paulo, Javier De Pedro, Valery Karpin, Westerveld. Tam bir takımdı. Javier de bu takımda geri planda da kalmamıştı üstelik. Soldan yaptığı bindirmelerle milli takıma kadar yükselmişti. O kadronun en iyilerindendi. Yıl sonunda takımda kalıp kalmayacağı, Sociedad’ın onu takımda tutup tutamayacağı tartışıldı durdu.
Şampiyonluğu 2 puanla kaçıran o efsane kadro dağıla dağıla sonunda Sociedad’a da Segunda yolu göründü. Karpin, Nihat, Kovacevic, Xabi, Westerveld, Lopez Rekarte hepsi hak ettikleri ilgiyi gördü ama o göremedi. 2004’te bir önceki yıl reddettiği İngiltere yolunu tuttu. Rota Blackburn’du. Tugaylı Blackburn’u izlerdik. WBA karşısında Tugay ile yer değiştirmişti. İlk maçıydı İngiltere’de. Fazla değil bir maç daha yapacaktı. Kısa sürdü İngiltere macerası, dönemin ortalığı karıştıran takımı (Kaddafi’nin takımda hisse sahibi olduğu için oğlunu zorla oynattığı, federasyona bayan futbolcu oynatmak için başvuru yapan, Ahn’ı İtalya’ya gol attı diye kovan sonra Atletico Madrid istedi diye kovmaktan vazgeçen) Perugia sahip çıktı.
Burada da kalıcı olamadı ve İsveç yolları göründü De Pedro’ya. İsveç de yaramadı De Pedro’ya. Kişisel problemlerini ileri sürerek komşuya gitti. Ergotelis, 2006’da aldı efsaneyi. Yunanistan’da da kısa sürdü.
Olmayınca olmuyordu. De Pedro’da bunu görmüş olsa gerek yavaştan ülkesine döndü. Önce Borges’e sonra da kaçıncı ligde olduğu bilinmez Vera’ya transfer oldu. Oradan ayrılışı ve futbola veda edişi içler acısı. 2007’de takımın hocası tarafından kovulduktan sonra futbola veda etti efsane..
Şu anda ne yapıyor bilmiyorum ama acaba Sociedad antrenör olarak almaz mı?

Hiç yorum yok: